BRD: profit net de 13 milioane lei in primul trimestru

Dupa pierderea din anul anterior, BRD a reusit sa revina pe profit in primul trimestru din 2013. Nivelul acestuia, 13 milioane lei, este insa cu 84% mai mic decat cel din perioada similara din 2012.


Banca a motivat aceasta reducere de cererea scazuta de produse si servicii si de costului net al riscului ce s-a mentinut la nivelul aferent primului trimestru din 2012. 

Pe segmentul creditelor acordate BRD a inregistrat o crestere usoara de 2,1%, concentrata insa pe zona clientilor persoane fizice si a creditelor imobiliare.

Creditele pentru companii au cunoscut un avans de doar 1%, cele mai mari cresteri fiind inregistrate pe segmentul marilor clienti corporativi.

Volumul total al creditelor gestionate de BRD este de 34,97 miliarde lei, in timp ce volumul depozitelor a ajuns la 32,54 miliarde lei.

Venitul net bancar din primul trimestru este de 687 milioane lei, mai mic cu 10,5% in comparatie cu aceeasi perioada a anului anterior, fiind influentat in principal de o evolutie negativa a marjei nete de dobanda.

Banca a reusit sa isi reduca cheltuielile operationale cu 6,3% dar costul net al riscului a ramas la valori similare celor inregistrate in primul trimestru din 2012. Raportul cost/venit este de 45,7%, in usoara scadere fata de inceputul anului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus