BRD: profit net de 13 milioane lei in primul trimestru

Dupa pierderea din anul anterior, BRD a reusit sa revina pe profit in primul trimestru din 2013. Nivelul acestuia, 13 milioane lei, este insa cu 84% mai mic decat cel din perioada similara din 2012.


Banca a motivat aceasta reducere de cererea scazuta de produse si servicii si de costului net al riscului ce s-a mentinut la nivelul aferent primului trimestru din 2012. 

Pe segmentul creditelor acordate BRD a inregistrat o crestere usoara de 2,1%, concentrata insa pe zona clientilor persoane fizice si a creditelor imobiliare.

Creditele pentru companii au cunoscut un avans de doar 1%, cele mai mari cresteri fiind inregistrate pe segmentul marilor clienti corporativi.

Volumul total al creditelor gestionate de BRD este de 34,97 miliarde lei, in timp ce volumul depozitelor a ajuns la 32,54 miliarde lei.

Venitul net bancar din primul trimestru este de 687 milioane lei, mai mic cu 10,5% in comparatie cu aceeasi perioada a anului anterior, fiind influentat in principal de o evolutie negativa a marjei nete de dobanda.

Banca a reusit sa isi reduca cheltuielile operationale cu 6,3% dar costul net al riscului a ramas la valori similare celor inregistrate in primul trimestru din 2012. Raportul cost/venit este de 45,7%, in usoara scadere fata de inceputul anului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus