BRD: profit net de 13 milioane lei in primul trimestru

Dupa pierderea din anul anterior, BRD a reusit sa revina pe profit in primul trimestru din 2013. Nivelul acestuia, 13 milioane lei, este insa cu 84% mai mic decat cel din perioada similara din 2012.


Banca a motivat aceasta reducere de cererea scazuta de produse si servicii si de costului net al riscului ce s-a mentinut la nivelul aferent primului trimestru din 2012. 

Pe segmentul creditelor acordate BRD a inregistrat o crestere usoara de 2,1%, concentrata insa pe zona clientilor persoane fizice si a creditelor imobiliare.

Creditele pentru companii au cunoscut un avans de doar 1%, cele mai mari cresteri fiind inregistrate pe segmentul marilor clienti corporativi.

Volumul total al creditelor gestionate de BRD este de 34,97 miliarde lei, in timp ce volumul depozitelor a ajuns la 32,54 miliarde lei.

Venitul net bancar din primul trimestru este de 687 milioane lei, mai mic cu 10,5% in comparatie cu aceeasi perioada a anului anterior, fiind influentat in principal de o evolutie negativa a marjei nete de dobanda.

Banca a reusit sa isi reduca cheltuielile operationale cu 6,3% dar costul net al riscului a ramas la valori similare celor inregistrate in primul trimestru din 2012. Raportul cost/venit este de 45,7%, in usoara scadere fata de inceputul anului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus