BRD a raportat un profit net de 382 milioane lei pe primele trei trimestre

Profitul net inregistrat de BRD inprimele trei trimestre ale anului a coborat la 382 milioane lei (90 milioane euro), in scadere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost, la 30 septembrie 2011, de 10,9%.

Volumul total al creditelor acordate clientelei a fost de 33,16 miliarde lei (7,61 miliarde euro), cu 3% mai mic fata de nivelul inregistrat in perioada similara din 2010. Depozitele clientelei la finalul primelor noua luni din 2010 au ramas la un nivel constant, ajungand la 29,87 miliarde lei (6,86 miliarde euro).

“Cel de-al treilea trimestru al anuli s-a remarcat prin persistenta unei cereri scazute de servicii bancare, in conditiile in care economia nu si-a revenit inca, iar cresterea ei este una destul de modesta. In acest context am continuat sa ne concentram pe imbunatatirea nivelului de eficienta operationala”, a precizat Guy Poupet, presedinte al BRD.

Banca a continuat controlul strict al cheltuielilor, cresterea acestora in primele noua luni ale anului fiind de 1% fata de perioada similara din 2010.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus