BRD a raportat un profit net de 382 milioane lei pe primele trei trimestre

Profitul net inregistrat de BRD inprimele trei trimestre ale anului a coborat la 382 milioane lei (90 milioane euro), in scadere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost, la 30 septembrie 2011, de 10,9%.

Volumul total al creditelor acordate clientelei a fost de 33,16 miliarde lei (7,61 miliarde euro), cu 3% mai mic fata de nivelul inregistrat in perioada similara din 2010. Depozitele clientelei la finalul primelor noua luni din 2010 au ramas la un nivel constant, ajungand la 29,87 miliarde lei (6,86 miliarde euro).

“Cel de-al treilea trimestru al anuli s-a remarcat prin persistenta unei cereri scazute de servicii bancare, in conditiile in care economia nu si-a revenit inca, iar cresterea ei este una destul de modesta. In acest context am continuat sa ne concentram pe imbunatatirea nivelului de eficienta operationala”, a precizat Guy Poupet, presedinte al BRD.

Banca a continuat controlul strict al cheltuielilor, cresterea acestora in primele noua luni ale anului fiind de 1% fata de perioada similara din 2010.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


De ce datul cu banul poate sa fie mai profitabil decat investitia in CFD-uri
De ce datul cu banul poate sa fie mai profitabil decat investitia in CFD-uri

Apetitul pentru investitii speculative si toleranta la risc sunt maxime pe final de ciclu economic si monetar, desi cei care reusesc sa nu piarda bani fac parte dintr-o minoritate destul de restransa.

11 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

De la milionar la falit din criptomonede
De la milionar la falit din criptomonede

Patania investitorilor in „SQUID” care si-au vazut detinerile urcand de la zero la 2.800 dolari si apoi cobarand din nou la zero intr-o singura saptamana ar trebui sa dea de gandit celor care cred ca exista cai sigure spre imbogatire.

4 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Criza energetica se va reflecta mai putin in dividendele actionarilor
Criza energetica se va reflecta mai putin in dividendele actionarilor

Facturile la energia electrica si gazele naturale s-au tot scumpit accelerat in ultima vreme. Puteau fi evitate pierderile consumatorilor casnici pariind pe actiunile producatorilor?

2 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers
Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers

Posibilul faliment al colosului imobiliar Evergrande a dat fiori investitorilor la inceputul saptamanii, bursele suferind corectii severe. La o privire mai atenta insa, cele doua falimente nu sunt comparabile.

23 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus