BET a coborat sub nivelul minim din 2010

Dupa ce in luna aprilie a acestui an, BET depasise 6.000 de puncte, atingand maximul din 2010, in prezent, situatia este inversa. Indicele a coborat sub cel mai mic nivel afisat anul trecut.


In cinci luni, indicele celor mai lichide 10 actiuni de la BVB s-a aflat pe un trend vadit de scadere, pierzand aproximativ 1.800 puncte. Ultima valoare de inchidere din aceasta saptamana indica un nivel de 4.216,59 puncte.

Un nivel mai mic nu a mai fost atins de la inceputul lui septembrie 2009, cand acesta era de 4.201,28 puncte. Cu toate acestea, indicele este inca cu mult peste minimele inregistrate in februarie 2009, cand valoarea acestuia scazuse chiar sub 1.900 de puncte.

“Piata locala s-a comportat asemanator evolutiilor externe, mai ales in aceasta perioada de corectie singura diferenta fiind data de valoarea indicilor unde au inceput scaderile. Daca pe pietele internationale am vazut inceputul scaderilor de la valori mult mai ridicate in comparatie cu maximele din 2007, pe piata locala acest lucru s-a intamplat total diferit”, au explicat brokerii de la Intercapital.

Ei sunt de parere ca aceasta situatie se datoreaza in principal perceptiei si increderii investitorilor asupra pietei si titlurilor locale si din aceasta cauza exista corectii aproape duble in unele cazuri fata de corectiile pietelor bursiere internationale, iar revenirile atunci cand au loc sunt mult mai timide.

“Este posibil ca in perioada imediat urmatoare aceasta stare de nervozitate si de incertitudine sa persiste, sa vedem o continuare a volatilitatii preturilor si nu este exclus sa revedem zile de panica cu scaderi puternice in mai multe zile consecutive”, atrag atentia acestia.

Pe de alta parte, investitorii incep sa fie din ce in ce mai dezamagiti de faptul ca nu se vede nicio masura clara pana in acest moment din partea autoritatilor pentru stoparea efectelor nocive asupra economiilor statelor.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv
Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv

Am asistat la un seminar care dorea sa familiarizeze cursantii cu fundamentele economiei si pietelor de capital, scopul declarat fiind ca acestia sa isi poata dobandi independenta financiara prin intermediul tranzactiilor Forex.

5 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020
Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020

Investitia intr-un fond mutual presupune sa beneficiezi de experienta administratorului si de avantajele portofoliului sau diversificat, platind insa costurile aferente activitatii de administrare (cel mai frecvent, sub forma comisionului de subscriere).

24 Septembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Ofertele publice fac spectacol la Bursa de Valori Bucuresti
Ofertele publice fac spectacol la Bursa de Valori Bucuresti

Cand pretul actiunilor este tentant, investitorii pot face abstractie de contextul economic complicat, iar ofertele publice se pot închide cu succes, uneori cu suprasubscriere.

16 Septembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus