BCR Obligatiuni, fortat sa investeasca pe pietele externe

BCR Obligatiuni este obligat sa investeasca pe pietele externe in obligatiuni corporative, intrucat BVB nu are un segment suficient de dezvoltat al acestor instrumente, spune administratorul fondului.


“Bursa de la Bucuresti nu detine un segment real, serios de obligatiuni corporative. Vorbim despre lucrurile acestea de mai bine de 10 ani. Practic acolo nu existam, nu am depasit inca zona de ordonate”, a declarat Dragos Neacsu, presedintele Erste Asset Management, cu ocazia unui seminar organizat de BCR.

Pe masura ce se contureaza repere ale datoriei publice, ale titlurilor de stat lichide, cu maturitati de 3, 5 si 10 ani, este absolut inexplicabil de ce companiile nu inlocuiesc imprumuturile cu emisiunile de obligatiuni corporative, afirma Neacsu.

El spune ca la nivel european, ponderea de finantare al companiilor de talie medie si mare prin intermediul acestor instrumente financiare este de aproximativ 30%- 40%.

“De aceea, noi ca si administratori al unui fond de obligatiuni cu active nete in administrare de aproape 300 milioane euro, suntem mereu nevoiti sa ne adresam unei banci straine, pentru a avea instrumente tranzactionate la Luxembourg si nu la bursa de la Bucuresti”, a precizat Dragos Neacsu.

BCR Obligatiuni avea detineri de aproape 88 milioane euro in obligatiuni corporative ceea ce reprezinta 32,6% din portofoliul de investitii, potrivit ultimului raport saptamanal al fondului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus