BCR Obligatiuni, fortat sa investeasca pe pietele externe

BCR Obligatiuni este obligat sa investeasca pe pietele externe in obligatiuni corporative, intrucat BVB nu are un segment suficient de dezvoltat al acestor instrumente, spune administratorul fondului.


“Bursa de la Bucuresti nu detine un segment real, serios de obligatiuni corporative. Vorbim despre lucrurile acestea de mai bine de 10 ani. Practic acolo nu existam, nu am depasit inca zona de ordonate”, a declarat Dragos Neacsu, presedintele Erste Asset Management, cu ocazia unui seminar organizat de BCR.

Pe masura ce se contureaza repere ale datoriei publice, ale titlurilor de stat lichide, cu maturitati de 3, 5 si 10 ani, este absolut inexplicabil de ce companiile nu inlocuiesc imprumuturile cu emisiunile de obligatiuni corporative, afirma Neacsu.

El spune ca la nivel european, ponderea de finantare al companiilor de talie medie si mare prin intermediul acestor instrumente financiare este de aproximativ 30%- 40%.

“De aceea, noi ca si administratori al unui fond de obligatiuni cu active nete in administrare de aproape 300 milioane euro, suntem mereu nevoiti sa ne adresam unei banci straine, pentru a avea instrumente tranzactionate la Luxembourg si nu la bursa de la Bucuresti”, a precizat Dragos Neacsu.

BCR Obligatiuni avea detineri de aproape 88 milioane euro in obligatiuni corporative ceea ce reprezinta 32,6% din portofoliul de investitii, potrivit ultimului raport saptamanal al fondului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus