Banca Transilvania si-a majorat profitul cu 53%

Profitul net al Bancii Transilvania a urcat la 107 milioane lei in primele 9 luni din 2011, cu peste 53% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.


Performanta s-a datorat, in principal, diminuarii cu 20% a costului net cu provizioanele.

Cheltuielile nete cu provizioanele au scazut cu aproape 96 milioane lei in primele 9 luni ale anului fata de perioada similara din 2010, valoarea acestora coborand la 384,9 milioane lei. Evolutia se datoreaza stabilizarii calitatii portofoliului de credite, informeaza banca .

In ceea ce priveste portofoliul de credite, acesta era de aproape 14,97 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 13,7% fata de septembrie 2010.  Cea mai mare parte din portofoliu (62,3%) reprezinta credite pentru companii, restul fiind imprumuturi acordate persoanelor fizice.

Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 8,67% din totalul portofoliului de credite la sfarsitul celui de al treilea trimestru al anului, in crestere de la 6,92% in perioada similara din 2010.

Raportul cost / venit a urcat de la 47% in septembrie 2010 la 51,7% in luna septembrie a acestui an.

Veniturile operationale s-au consolidat la un nivel de 1,09 miliarde lei, in conditiile reducerii veniturilor din operatiuni financiare. Pe de alta parte, cheltuielile operationale au avansat cu 8%, pana la 566 milioane lei, ca urmare a extinderii retelei teritoriale, a cresterii contributiei la Fondul de Garantare a Depozitelor de la 0,2% la 0,3% din soldul depozitelor, precum si a cresterea cotei TVA de la 19% la 24%.

Tot ca urmare a extinderii activitatii au crescut cheltuielile cu personalul cu 5%, pana la 278 milioane lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus