Banca Transilvania si-a majorat profitul cu 53%

Profitul net al Bancii Transilvania a urcat la 107 milioane lei in primele 9 luni din 2011, cu peste 53% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.


Performanta s-a datorat, in principal, diminuarii cu 20% a costului net cu provizioanele.

Cheltuielile nete cu provizioanele au scazut cu aproape 96 milioane lei in primele 9 luni ale anului fata de perioada similara din 2010, valoarea acestora coborand la 384,9 milioane lei. Evolutia se datoreaza stabilizarii calitatii portofoliului de credite, informeaza banca .

In ceea ce priveste portofoliul de credite, acesta era de aproape 14,97 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 13,7% fata de septembrie 2010.  Cea mai mare parte din portofoliu (62,3%) reprezinta credite pentru companii, restul fiind imprumuturi acordate persoanelor fizice.

Creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 8,67% din totalul portofoliului de credite la sfarsitul celui de al treilea trimestru al anului, in crestere de la 6,92% in perioada similara din 2010.

Raportul cost / venit a urcat de la 47% in septembrie 2010 la 51,7% in luna septembrie a acestui an.

Veniturile operationale s-au consolidat la un nivel de 1,09 miliarde lei, in conditiile reducerii veniturilor din operatiuni financiare. Pe de alta parte, cheltuielile operationale au avansat cu 8%, pana la 566 milioane lei, ca urmare a extinderii retelei teritoriale, a cresterii contributiei la Fondul de Garantare a Depozitelor de la 0,2% la 0,3% din soldul depozitelor, precum si a cresterea cotei TVA de la 19% la 24%.

Tot ca urmare a extinderii activitatii au crescut cheltuielile cu personalul cu 5%, pana la 278 milioane lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus