top banner

Banca Transilvania reuseste sa obtina un profit in crestere in 2012

12 Februarie 2013 | Autor: Conso

Profitul net al Bancii Transilvania a urcat in 2012 cu 40% fata de anul anterior, pana la 320 milioane lei. Cheltuielile nete cu provizioanele au ramas insa aproape neschimbate.
Valoarea acestora este de 379,4 milioane lei, comparativ cu 380,8 milioane lei la finalul luni 2011.
Cresterea de profit s-a bazat insa pe cresterea veniturilor operationale, care au adus un plus de peste 130 milioane comparativ cu anul anterior, respectiv cu 10%, sustinuta de in special de cresterea veniturilor din comisioane si din tranzactii financiare.
Si cheltuielile au inregistrat o crestere procentuala similara. Ca valoare insa, cheltuielile operationale au urcat cu aproximativ 70 milioane lei.
“Vom propune actionarilor nostri capitalizarea profitului obtinut pentru a putea continua cresterea bancii si sustinerea economiei romanesti. In ceea ce priveste 2013, vom continua sa ne uitam cu atentie la optimizarea modelului nostru de business, la cresterea eficientei pe toate planurile si mai ales la controlul strict al riscurilor pe care ni le vom asuma. Ramane prioritara pentru noi cresterea atat a valorii, cat si a cotei de piata”, a precizat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al BT.
Portofoliul de credite al Bancii Transilvania ramane preponderent in lei, cu un sold de 17,1 miliarde lei in urcare fata de anul anterior. Peste 64% din credite sunt acordate companiilor. Pe total portofoliu, creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 zile reprezinta un procent de 11,3%.
Depozitele trase de la clienti au crescut cu 14% in 2012 fata de sfarsitul anului anterior, soldul fiind de aproximativ 23 miliarde lei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Fondurile de obligatiuni au avut parte de cea mai mare scadere (-36%), iar cel mai bine s-au descurcat fondurile de actiuni (-12%), intr-un an dominat de perceptia asupra riscului si corectiile pietelor. Au fost insa si performeri, fonduri care au terminat anul cu randamente pozitive, in ciuda conditiilor investitionale adverse.

24 Ian 2023 | Investitii
Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Din 2023 veniturile din dobanzi, dividende, speculatii cu actiuni vor fi taxate mai sever iar investitorii ar trebui sa se gandeasca de acum la strategiile optime.

05 Ian 2023 | Investitii
Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Inflatia, majorarea dobanzilor, razboiul din Ucraina, amenintarile de recesiune si prabusirea criptoactivelor au bulversat pietele financiare anul ce a trecut iar pierderile investitorilor au fost substantiale. Ce urmeaza?

03 Ian 2023 | Investitii
Cum reactioneaza pietele la inversarea ciclului dobanzilor?

Cum reactioneaza pietele la inversarea ciclului dobanzilor?

Mai multe banci centrale dau semne ca se apropie de finalul ciclului de crestere a dobanzilor sau ca au atins deja acel punct. Cum se comporta in astfel de situatii pietele financiare?

26 Dec 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul