Banca Transilvania reuseste sa obtina un profit in crestere in 2012

Profitul net al Bancii Transilvania a urcat in 2012 cu 40% fata de anul anterior, pana la 320 milioane lei. Cheltuielile nete cu provizioanele au ramas insa aproape neschimbate.


Valoarea acestora este de 379,4 milioane lei, comparativ cu 380,8 milioane lei la finalul luni 2011.

Cresterea de profit s-a bazat insa pe cresterea veniturilor operationale, care au adus un plus de peste 130 milioane comparativ cu anul anterior, respectiv cu 10%, sustinuta de in special de cresterea veniturilor din comisioane si din tranzactii financiare.

Si cheltuielile au inregistrat o crestere procentuala similara. Ca valoare insa, cheltuielile operationale au urcat cu aproximativ 70 milioane lei.

“Vom propune actionarilor nostri capitalizarea profitului obtinut pentru a putea continua cresterea bancii si sustinerea economiei romanesti. In ceea ce priveste 2013, vom continua sa ne uitam cu atentie la optimizarea modelului nostru de business, la cresterea eficientei pe toate planurile si mai ales la controlul strict al riscurilor pe care ni le vom asuma. Ramane prioritara pentru noi cresterea atat a valorii, cat si a cotei de piata”, a precizat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al BT.

Portofoliul de credite al Bancii Transilvania ramane preponderent in lei, cu un sold de 17,1 miliarde lei in urcare fata de anul anterior. Peste 64% din credite sunt acordate companiilor. Pe total portofoliu, creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 zile reprezinta un procent de 11,3%.

Depozitele trase de la clienti au crescut cu 14% in 2012 fata de sfarsitul anului anterior, soldul fiind de aproximativ 23 miliarde lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus