Banca Transilvania reuseste sa obtina un profit in crestere in 2012

Profitul net al Bancii Transilvania a urcat in 2012 cu 40% fata de anul anterior, pana la 320 milioane lei. Cheltuielile nete cu provizioanele au ramas insa aproape neschimbate.


Valoarea acestora este de 379,4 milioane lei, comparativ cu 380,8 milioane lei la finalul luni 2011.

Cresterea de profit s-a bazat insa pe cresterea veniturilor operationale, care au adus un plus de peste 130 milioane comparativ cu anul anterior, respectiv cu 10%, sustinuta de in special de cresterea veniturilor din comisioane si din tranzactii financiare.

Si cheltuielile au inregistrat o crestere procentuala similara. Ca valoare insa, cheltuielile operationale au urcat cu aproximativ 70 milioane lei.

“Vom propune actionarilor nostri capitalizarea profitului obtinut pentru a putea continua cresterea bancii si sustinerea economiei romanesti. In ceea ce priveste 2013, vom continua sa ne uitam cu atentie la optimizarea modelului nostru de business, la cresterea eficientei pe toate planurile si mai ales la controlul strict al riscurilor pe care ni le vom asuma. Ramane prioritara pentru noi cresterea atat a valorii, cat si a cotei de piata”, a precizat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al BT.

Portofoliul de credite al Bancii Transilvania ramane preponderent in lei, cu un sold de 17,1 miliarde lei in urcare fata de anul anterior. Peste 64% din credite sunt acordate companiilor. Pe total portofoliu, creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 zile reprezinta un procent de 11,3%.

Depozitele trase de la clienti au crescut cu 14% in 2012 fata de sfarsitul anului anterior, soldul fiind de aproximativ 23 miliarde lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus