Azomures a luat avant pe bursa si a punctat o crestere de 40% intr-o singura zi

Azomures a marcat cea mai mare crestere inregistrata de o actiune intr-o zi pe bursa. Titlurile au urcat rapid, inchizand sedinta de luni cu o crestere de 40%, pana la 1,178 lei pe actiune.


Pe parcursul sedintei de luni, BVB a urcat de 3 ori limita de variatie a titlurilor Azomurez (AZO), ultima limita superioara fiind setata la 40%. Aceasta aproape ca a fost atinsa, titlurile inchizand cu o crestere de 39,9%.

Cresterea a avut loc in conditiile unei lichiditati de 2,7 milioane lei.

Aceasta limita poate fi modificata numai pentru actiunile incluse in componenta indicilor BET si BET-FI, precum si pentru titlurile Erste.

Avansul spectaculos a fost declansat de anuntul potrivit caruia producatorul de ingrasaminte Azomures ar putea fi preluat indirect de catre grupul elvetian Ameropa Holding.

Eurofert Investments (Eurofert) si Azomures Holdings (AH) detin impreuna, in mod direct, 75,88% din actiunile Azomures. 

“Azomures a luat cunostinta de faptul ca actionarii societilor Eurofert si AH sunt in prezent angajati in negocieri cu grupul de companii Ameropa, negocieri aflate intr-un stadiu relativ avansat, care s-ar putea finaliza sau nu prin preluarea de catre Grupul Ameropa a controlului asupra Eurofert si AH”, se arata in comunicatul de presa emis de companie.

In prezent, negocierile se afla in desfasurare, insa o astfel de preluare este conditionata de autorizarea corespunzatoare a “concentrarii economice” (aceasta fiind o conditie suspensiva pentru finalizarea tranzactiei).


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


De ce nu putem cumpara titluri de stat Tezaur online?
De ce nu putem cumpara titluri de stat Tezaur online?

Daca in cazul certificatelor de trezorerie din cadrul programului Fidelis achizitiile se pot face direct din platforma brokerilor, pentru titlurile din programul Tezaur fiecare investitor trebuie sa ajunga personal la Posta sau la Trezorerie, pierzand timp pretios.

7 Decembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Aquila, un IPO care confirma regula inceputului timid
Aquila, un IPO care confirma regula inceputului timid

Prima zi de tranzactionare a actiunilor Aquila a adus o inchidere rosie pentru grupul de distributie listat la bursa in urma unei oferte publice. Dar atat One United cat si TTS au inceput campania bursiera cu scaderi, inainte de a cunoaste aprecieri de peste 20% ale cotatiilor.

2 Decembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

De ce datul cu banul poate sa fie mai profitabil decat investitia in CFD-uri
De ce datul cu banul poate sa fie mai profitabil decat investitia in CFD-uri

Apetitul pentru investitii speculative si toleranta la risc sunt maxime pe final de ciclu economic si monetar, desi cei care reusesc sa nu piarda bani fac parte dintr-o minoritate destul de restransa.

11 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

De la milionar la falit din criptomonede
De la milionar la falit din criptomonede

Patania investitorilor in „SQUID” care si-au vazut detinerile urcand de la zero la 2.800 dolari si apoi cobarand din nou la zero intr-o singura saptamana ar trebui sa dea de gandit celor care cred ca exista cai sigure spre imbogatire.

4 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus