Azomures a luat avant pe bursa si a punctat o crestere de 40% intr-o singura zi

Azomures a marcat cea mai mare crestere inregistrata de o actiune intr-o zi pe bursa. Titlurile au urcat rapid, inchizand sedinta de luni cu o crestere de 40%, pana la 1,178 lei pe actiune.


Pe parcursul sedintei de luni, BVB a urcat de 3 ori limita de variatie a titlurilor Azomurez (AZO), ultima limita superioara fiind setata la 40%. Aceasta aproape ca a fost atinsa, titlurile inchizand cu o crestere de 39,9%.

Cresterea a avut loc in conditiile unei lichiditati de 2,7 milioane lei.

Aceasta limita poate fi modificata numai pentru actiunile incluse in componenta indicilor BET si BET-FI, precum si pentru titlurile Erste.

Avansul spectaculos a fost declansat de anuntul potrivit caruia producatorul de ingrasaminte Azomures ar putea fi preluat indirect de catre grupul elvetian Ameropa Holding.

Eurofert Investments (Eurofert) si Azomures Holdings (AH) detin impreuna, in mod direct, 75,88% din actiunile Azomures. 

“Azomures a luat cunostinta de faptul ca actionarii societilor Eurofert si AH sunt in prezent angajati in negocieri cu grupul de companii Ameropa, negocieri aflate intr-un stadiu relativ avansat, care s-ar putea finaliza sau nu prin preluarea de catre Grupul Ameropa a controlului asupra Eurofert si AH”, se arata in comunicatul de presa emis de companie.

In prezent, negocierile se afla in desfasurare, insa o astfel de preluare este conditionata de autorizarea corespunzatoare a “concentrarii economice” (aceasta fiind o conditie suspensiva pentru finalizarea tranzactiei).


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?
E momentul ideal pentru investitia in fonduri mutuale de actiuni?

Cu bursele la maxime istorice si revenirea apetitului de consum, multi ar putea considera ca este momentul ideal pentru o investitie in fonduri mutuale de actiuni. Dar care sunt perspectivele pe termen mediu?

27 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat
Inflatia in crestere a taiat apetitul investitorilor in titluri de stat

Suma colectata de Ministerul Finantelor pentru cele 3 emisuni de titluri de stat listate in aceasta luna la bursa a fost in scadere cu peste 100 milioane euro fata de oferta derulata in martie.

19 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Prea multi bani speculativi in ofertele publice
Prea multi bani speculativi in ofertele publice

In ciuda aparentei efervescente in momentul subscrierii, dupa listare cele doua oferte publice lansate in ultima vreme la bursa s-au pozitionat in apropierea pretului de inchidere, punand in discutie strategia intermediarilor.

13 Iulie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus