Azomures a luat avant pe bursa si a punctat o crestere de 40% intr-o singura zi

Azomures a marcat cea mai mare crestere inregistrata de o actiune intr-o zi pe bursa. Titlurile au urcat rapid, inchizand sedinta de luni cu o crestere de 40%, pana la 1,178 lei pe actiune.


Pe parcursul sedintei de luni, BVB a urcat de 3 ori limita de variatie a titlurilor Azomurez (AZO), ultima limita superioara fiind setata la 40%. Aceasta aproape ca a fost atinsa, titlurile inchizand cu o crestere de 39,9%.

Cresterea a avut loc in conditiile unei lichiditati de 2,7 milioane lei.

Aceasta limita poate fi modificata numai pentru actiunile incluse in componenta indicilor BET si BET-FI, precum si pentru titlurile Erste.

Avansul spectaculos a fost declansat de anuntul potrivit caruia producatorul de ingrasaminte Azomures ar putea fi preluat indirect de catre grupul elvetian Ameropa Holding.

Eurofert Investments (Eurofert) si Azomures Holdings (AH) detin impreuna, in mod direct, 75,88% din actiunile Azomures. 

“Azomures a luat cunostinta de faptul ca actionarii societilor Eurofert si AH sunt in prezent angajati in negocieri cu grupul de companii Ameropa, negocieri aflate intr-un stadiu relativ avansat, care s-ar putea finaliza sau nu prin preluarea de catre Grupul Ameropa a controlului asupra Eurofert si AH”, se arata in comunicatul de presa emis de companie.

In prezent, negocierile se afla in desfasurare, insa o astfel de preluare este conditionata de autorizarea corespunzatoare a “concentrarii economice” (aceasta fiind o conditie suspensiva pentru finalizarea tranzactiei).


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?
Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?

In 2021 reteta de succes la bursa a inclus ca ingrediente plasamentul privat, listarea la bursa si un profit urias asigurat inca din prima zi. Se poate permanentiza acest model sau asistam doar la exceptii bine popularizate?

8 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus