Analistii: SIF-urile isi vand participatia la BCR la un pret bun

Pretul oferit de Erste SIF-urilor este bun, considera presedintele la KTD Invest, intrucat este superior celui la care actiunile BCR sunt in prezent inregistrate in activele acestor fonduri.

Pretul oferit este de circa 1,26 x valoarea contabila a unei actiuni BCR, determinata dupa ultimele date financiare, a precizat Iulian Panait, presedintele KTD Invest.

Prin aceasta tranzactie cea mai mare parte a activului net al SIF-urilor va deveni lichid, ceea ce reprezinta o veste buna, spune Panait. Prin urmare, el se asteapta ca pretul de piata sa se apropie mai mult de nivelul valorii activului net unitar calculat de depozitar.


“Probabil ca raportul pret/VUAN va ramane in continuare semnificativ sub nivelul de partitate dar dupa o astfel de transformare din punctul de vedere al lichiditatii, pe termen mediu si lung, este justificata o crestere a raportului mentionat catre cel putin nivelul de 0,6– 0,7”, a subliniat Iulian Panait.

Totodata, el este de parare ca aceasta tranzactie va avea un impact pozitiv la nivelul intregii burse, actiunile urmand sa intre pe un trend ascendent indiferent de mersul burselor externe.

Pe de alta parte, Gabriel Aldea, broker la Intercapital Invest nu vede cu ochi buni aceasta tranzactie pe termen lung, intrucat bursa va avea de pierdut prin nelistarea celei mai mari banci din Romania.

“Din acest punct de vedere, aceasta tranzactie este nereusita. Sigur, ca pe termen scurt efectul va fi unul pozitiv, insa pe termen mediu si lung, actionarii si piata in general vor avea de pierdut”, este de parere Gabriel Aldea, broker la Intercapital Invest.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv
Educatia financiara, folosita ca pretext pentru marketing agresiv

Am asistat la un seminar care dorea sa familiarizeze cursantii cu fundamentele economiei si pietelor de capital, scopul declarat fiind ca acestia sa isi poata dobandi independenta financiara prin intermediul tranzactiilor Forex.

5 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020
Cati bani au facut investitorii in fondurile mutuale in 2020

Investitia intr-un fond mutual presupune sa beneficiezi de experienta administratorului si de avantajele portofoliului sau diversificat, platind insa costurile aferente activitatii de administrare (cel mai frecvent, sub forma comisionului de subscriere).

24 Septembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus