Analistii: SIF-urile isi vand participatia la BCR la un pret bun

Pretul oferit de Erste SIF-urilor este bun, considera presedintele la KTD Invest, intrucat este superior celui la care actiunile BCR sunt in prezent inregistrate in activele acestor fonduri.

Pretul oferit este de circa 1,26 x valoarea contabila a unei actiuni BCR, determinata dupa ultimele date financiare, a precizat Iulian Panait, presedintele KTD Invest.

Prin aceasta tranzactie cea mai mare parte a activului net al SIF-urilor va deveni lichid, ceea ce reprezinta o veste buna, spune Panait. Prin urmare, el se asteapta ca pretul de piata sa se apropie mai mult de nivelul valorii activului net unitar calculat de depozitar.


“Probabil ca raportul pret/VUAN va ramane in continuare semnificativ sub nivelul de partitate dar dupa o astfel de transformare din punctul de vedere al lichiditatii, pe termen mediu si lung, este justificata o crestere a raportului mentionat catre cel putin nivelul de 0,6– 0,7”, a subliniat Iulian Panait.

Totodata, el este de parare ca aceasta tranzactie va avea un impact pozitiv la nivelul intregii burse, actiunile urmand sa intre pe un trend ascendent indiferent de mersul burselor externe.

Pe de alta parte, Gabriel Aldea, broker la Intercapital Invest nu vede cu ochi buni aceasta tranzactie pe termen lung, intrucat bursa va avea de pierdut prin nelistarea celei mai mari banci din Romania.

“Din acest punct de vedere, aceasta tranzactie este nereusita. Sigur, ca pe termen scurt efectul va fi unul pozitiv, insa pe termen mediu si lung, actionarii si piata in general vor avea de pierdut”, este de parere Gabriel Aldea, broker la Intercapital Invest.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus