Amanarea deciziei privind pragul de detinere duce din nou SIF-urile pe pierdere

SIF-urile au revenit pe scadere dupa o scurta perioada cand isi reluasera tendinta de crestere. Indicele BET-FI a inchis sedinta cu o pierdere de peste 4%, pe o piata in scadere cu 0,75%.


Din componenta BET-FI, cea mai mare pierdere a inregistrat-o SIF4, care a inregistrat un minus de aproape 6% la finalul sedintei. SIF3 si SIF5 au pierdut aproximativ 5% in timp ce SIF4 si SIF1 si-au limitat pierderea la 4%.

Scaderile puternice inregistrate d cele cinci SIF-uri au fost contrabalansate de pierderea de 1,79% a Fondului Proprietatea (FP).

SIF-urile si titlurile Fondul Proprietatea au fost, de altfel, cele mai tranzactionate actiuni, cu o valoare totala de peste 33 milioane lei din totalul de 56,3 milioane lei - tranzactii cu actiuni inregistrate in a doua sedinta a saptamanii.

Proiectul legislativ privind modificarea pragului de detinele la SIF-uri de la 1% la 5% s-a aflat astazi din nou pe ordinea de zi in Camera Deputatilor dar dezbaterile au fost inca o data amanate.

Indicele general al bursei, BET-C, a inchis sedinta cu o pierdere de 0,75% in timp ce BET, indicele celor mai lichide 10 actiuni, a pierdut 0,68%.

La polul opus, Oltchim (OLT) a plusat aproape dintr-un foc cu 14,95% pe fondul unui numar de 164 de tranzactii, in valoare de 624.000 lei.

Oltchim a inceput sa creasca puternic din luna mai, o actiune ajungand in numai 2 luni de la 0,5 lei la peste 2 lei. In luna iulie, tendinta s-a inversat si cotatiile au scazut inapoi la 0,5 lei. In sedinta de marti, pretul de inchidere pentru titlurile Oltchim a fost de 1,622 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa
Pandemia a impulsionat listarea Allview la bursa

Daca in ceea ce priveste companiile din Horeca ultimul an a fost dezamagitor, furnizorii de gadgeturi electronice si-au vazut conturile pline pe fondul unei cereri in crestere.

1 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei
Multe companii listate au avut profituri in crestere in anul pandemiei

Desi au existat domenii de activitate lovite dur in primul an al pandemiei, in special din zona Horeca, 2020 a avut si multi premianti la bursa din perspectiva evolutiei profitului si cifrei de afaceri.

10 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?
Agroland repeta povestea Safetech. Apare o noua moda la BVB?

In 2021 reteta de succes la bursa a inclus ca ingrediente plasamentul privat, listarea la bursa si un profit urias asigurat inca din prima zi. Se poate permanentiza acest model sau asistam doar la exceptii bine popularizate?

8 Martie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus