Amanarea deciziei privind pragul de detinere duce din nou SIF-urile pe pierdere

SIF-urile au revenit pe scadere dupa o scurta perioada cand isi reluasera tendinta de crestere. Indicele BET-FI a inchis sedinta cu o pierdere de peste 4%, pe o piata in scadere cu 0,75%.


Din componenta BET-FI, cea mai mare pierdere a inregistrat-o SIF4, care a inregistrat un minus de aproape 6% la finalul sedintei. SIF3 si SIF5 au pierdut aproximativ 5% in timp ce SIF4 si SIF1 si-au limitat pierderea la 4%.

Scaderile puternice inregistrate d cele cinci SIF-uri au fost contrabalansate de pierderea de 1,79% a Fondului Proprietatea (FP).

SIF-urile si titlurile Fondul Proprietatea au fost, de altfel, cele mai tranzactionate actiuni, cu o valoare totala de peste 33 milioane lei din totalul de 56,3 milioane lei - tranzactii cu actiuni inregistrate in a doua sedinta a saptamanii.

Proiectul legislativ privind modificarea pragului de detinele la SIF-uri de la 1% la 5% s-a aflat astazi din nou pe ordinea de zi in Camera Deputatilor dar dezbaterile au fost inca o data amanate.

Indicele general al bursei, BET-C, a inchis sedinta cu o pierdere de 0,75% in timp ce BET, indicele celor mai lichide 10 actiuni, a pierdut 0,68%.

La polul opus, Oltchim (OLT) a plusat aproape dintr-un foc cu 14,95% pe fondul unui numar de 164 de tranzactii, in valoare de 624.000 lei.

Oltchim a inceput sa creasca puternic din luna mai, o actiune ajungand in numai 2 luni de la 0,5 lei la peste 2 lei. In luna iulie, tendinta s-a inversat si cotatiile au scazut inapoi la 0,5 lei. In sedinta de marti, pretul de inchidere pentru titlurile Oltchim a fost de 1,622 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus