Actiunile Bancii Transilvania au potential de crestere

Analistii Erste Research si-au revizuit estimarile cu privire la atractivitatea actiunilor Bancii Transilvania (TLV) si recomanda o strategie de acumulare pentru investitori.


Banca se bucura de un model solid de finantare. Spre deosebire de bancile cu capital strain, Banca Transilvania si-a construit inca de la inceput modelul de business pe atragerea de depozite de pe piata locala, ceea ce si restul bancilor incearca acum sa faca.

Un alt avantaj este ca activitatea de creditare s-a concentrat pe finantari in moneda locala (65% din total), fiind in pozitie sa fructifice oportunitatile aparute recent.

Analistii Erste estimeaza ca activitatea de creditare si de atragere de depozite va continua sa creasca intr-un ritm superior mediei pietei. Pe de alta parte, concurenta tot mai acuta pe atragerea de resurse va conduce la ingustrarea marjei dobanzii. Profitul net al bancii este previzionat a creste cu 20% in acest an.

Pretul tinta pentru titlurile TLV este de 1,34 lei, cu 11% mai mare decat pretul curent de tranzactionare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen
Tentatii tot mai mari pentru banii din depozitele la termen

In 2021, peste reducerea dobanzilor la termen se suprapun oferte mai generoase din piata titlurilor de stat, a obligatiunilor listate, a ofertelor publice de actiuni de la bursa.

5 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Revolutia descultilor din piata de capital americana
Revolutia descultilor din piata de capital americana

Milioane de investitori de buzunar reuniti intr-un grup de discutii pe teme bursiere de pe Reddit (WallStreetBets) au reusit sa ingenuncheze in ianuarie mai multe fonduri speculative.

1 Februarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila
Hidroelectrica, o listare la bursa tot mai probabila

Conferinta privind aniversarea a 10 ani de prezenta a Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-a transformat intr-o declaratie de principii, pe diferite voci, privind necesitatea si avantajele listarii companiilor de stat la bursa in general si a Hidroelectrica in particular.

25 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central
Cum interactionezi online cu brokerii si Depozitarul Central

Pandemia ne-a învatat sa ne gestionam online relatiile cu intermediarii de servicii financiare iar deschiderea de cont, derularea tranzactiilor, instituirea restrictiilor pe cont si obtinerea extraselor se poate face si de la distanta.

22 Ianuarie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus