Actiunile Bancii Transilvania au potential de crestere

Analistii Erste Research si-au revizuit estimarile cu privire la atractivitatea actiunilor Bancii Transilvania (TLV) si recomanda o strategie de acumulare pentru investitori.


Banca se bucura de un model solid de finantare. Spre deosebire de bancile cu capital strain, Banca Transilvania si-a construit inca de la inceput modelul de business pe atragerea de depozite de pe piata locala, ceea ce si restul bancilor incearca acum sa faca.

Un alt avantaj este ca activitatea de creditare s-a concentrat pe finantari in moneda locala (65% din total), fiind in pozitie sa fructifice oportunitatile aparute recent.

Analistii Erste estimeaza ca activitatea de creditare si de atragere de depozite va continua sa creasca intr-un ritm superior mediei pietei. Pe de alta parte, concurenta tot mai acuta pe atragerea de resurse va conduce la ingustrarea marjei dobanzii. Profitul net al bancii este previzionat a creste cu 20% in acest an.

Pretul tinta pentru titlurile TLV este de 1,34 lei, cu 11% mai mare decat pretul curent de tranzactionare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


De ce datul cu banul poate sa fie mai profitabil decat investitia in CFD-uri
De ce datul cu banul poate sa fie mai profitabil decat investitia in CFD-uri

Apetitul pentru investitii speculative si toleranta la risc sunt maxime pe final de ciclu economic si monetar, desi cei care reusesc sa nu piarda bani fac parte dintr-o minoritate destul de restransa.

11 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

De la milionar la falit din criptomonede
De la milionar la falit din criptomonede

Patania investitorilor in „SQUID” care si-au vazut detinerile urcand de la zero la 2.800 dolari si apoi cobarand din nou la zero intr-o singura saptamana ar trebui sa dea de gandit celor care cred ca exista cai sigure spre imbogatire.

4 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Criza energetica se va reflecta mai putin in dividendele actionarilor
Criza energetica se va reflecta mai putin in dividendele actionarilor

Facturile la energia electrica si gazele naturale s-au tot scumpit accelerat in ultima vreme. Puteau fi evitate pierderile consumatorilor casnici pariind pe actiunile producatorilor?

2 Noiembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers
Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers

Posibilul faliment al colosului imobiliar Evergrande a dat fiori investitorilor la inceputul saptamanii, bursele suferind corectii severe. La o privire mai atenta insa, cele doua falimente nu sunt comparabile.

23 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus