Actiunile Bancii Transilvania au potential de crestere

Analistii Erste Research si-au revizuit estimarile cu privire la atractivitatea actiunilor Bancii Transilvania (TLV) si recomanda o strategie de acumulare pentru investitori.


Banca se bucura de un model solid de finantare. Spre deosebire de bancile cu capital strain, Banca Transilvania si-a construit inca de la inceput modelul de business pe atragerea de depozite de pe piata locala, ceea ce si restul bancilor incearca acum sa faca.

Un alt avantaj este ca activitatea de creditare s-a concentrat pe finantari in moneda locala (65% din total), fiind in pozitie sa fructifice oportunitatile aparute recent.

Analistii Erste estimeaza ca activitatea de creditare si de atragere de depozite va continua sa creasca intr-un ritm superior mediei pietei. Pe de alta parte, concurenta tot mai acuta pe atragerea de resurse va conduce la ingustrarea marjei dobanzii. Profitul net al bancii este previzionat a creste cu 20% in acest an.

Pretul tinta pentru titlurile TLV este de 1,34 lei, cu 11% mai mare decat pretul curent de tranzactionare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cum se explica efervescenta bursei
Cum se explica efervescenta bursei

Un numar tot mai mare de emisiuni de actiuni si obligatiuni bat la poarta BVB in ultima vreme, maximele pre-criza financiara au fost depasite de catre indici, iar apetitul de risc e in crestere odata cu sperantele ca pandemia se va sfarsi in curand.

21 Aprilie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus