Actionarii BRD vor primi 25% din profitul pe 2010 sub forma de dividende

Adunarea Generala a Actionarilor a decis distribuirea unei ponderi de 25% din profitul BRD pe 2010 sub forma de dividende. Plata va fi efectuata in urmatoarele 2 luni.


Din profitul net de 501 milioane lei obtinut de BRD in 2010, 125 milioane vor merge catre actionari.  Un procent similar a fost distribuit si in anul anterior, insa reducerea venitului a dus la scaderea valorii brute a dividendului cu 36%, pana la nivelul de 0,17957 lei/actiune.

Dividendele vor fi platite actionarilor, in termen de maxim 2 luni. Actionarii care au conturi curente deschise la BRD sau la alte banci vor primi sumele aferente direct in cont.

Actionarii care nu au indicat niciun cont curent pentru virarea dividendelor trebuie sa se prezinte in unitatile BRD pentru a solicita plata in numerar sau prin virament.

Conform hotararii AGA, sunt indreptatiti sa incaseze dividende actionarii  inregistrati în Registrul Actionarilor la data de 3 mai 2011.

De asemenea, a fost aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli al BRD pentru 2011, ce include mentinerea aceluiasi nivel de profit sau o usoara crestere, in conditiile majorarii atat a veniturilor cat si a cheltuielilor prognozate cu 5%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?
Cum vor resimti bursele o noua blocare a economiei?

Mai multe state europene au decis limitarea mobilitatii sociale, vor fi implicit cifre de afaceri mai mici pentru multe dintre companiile listate, deci dividende si cotatii mai mici. Se va reedita picajul din martie-aprilie?

6 Noiembrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?
Economisire si investire in euro. Care sunt cele mai atractive plasamente?

Titlurile de stat, depozitele si obligatiunile in euro sunt alternative demne de luat in calcul pentru micii investitori, in conditiile in care nu este exclus ca leul sa sufere o depreciere ceva mai accentuata in 2021

28 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?
De ce se imprumuta companiile la dobanzi de credite de nevoi personale?

Emisiunile de obligatiuni in lei listate la bursa au dobanzi apropiate de creditele de nevoi personale. Explicatia trebuie cautata in avatajele notorietatii si modul diferit de garantare.

23 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?
Este aurul o varianta de plasament recomandata micilor investitori?

Cand pretul aurului bate record dupa record, dorinta de a-l detine creste exponential iar adaosurile celor care il ofera sub forma de monede sau lingouri par digerabile.

12 Octombrie 2020 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus