Actionarii BRD vor primi 25% din profitul pe 2010 sub forma de dividende

Adunarea Generala a Actionarilor a decis distribuirea unei ponderi de 25% din profitul BRD pe 2010 sub forma de dividende. Plata va fi efectuata in urmatoarele 2 luni.


Din profitul net de 501 milioane lei obtinut de BRD in 2010, 125 milioane vor merge catre actionari.  Un procent similar a fost distribuit si in anul anterior, insa reducerea venitului a dus la scaderea valorii brute a dividendului cu 36%, pana la nivelul de 0,17957 lei/actiune.

Dividendele vor fi platite actionarilor, in termen de maxim 2 luni. Actionarii care au conturi curente deschise la BRD sau la alte banci vor primi sumele aferente direct in cont.

Actionarii care nu au indicat niciun cont curent pentru virarea dividendelor trebuie sa se prezinte in unitatile BRD pentru a solicita plata in numerar sau prin virament.

Conform hotararii AGA, sunt indreptatiti sa incaseze dividende actionarii  inregistrati în Registrul Actionarilor la data de 3 mai 2011.

De asemenea, a fost aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli al BRD pentru 2011, ce include mentinerea aceluiasi nivel de profit sau o usoara crestere, in conditiile majorarii atat a veniturilor cat si a cheltuielilor prognozate cu 5%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers
Evergrande aminteste de falimentul Lehman Brothers

Posibilul faliment al colosului imobiliar Evergrande a dat fiori investitorilor la inceputul saptamanii, bursele suferind corectii severe. La o privire mai atenta insa, cele doua falimente nu sunt comparabile.

23 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni
Cresterea dobanzilor descurajeaza investitiile in obligatiuni "vechi"

Cresterea inflatiei a fortat in ultima vreme Ministerul Finantelor sa se imprumute mai scump de la banci si populatie. Este o veste buna pentru cei care vor cumpara noile obligatiuni dar una nefericita pentru cei care detin deja unele mai vechi.

15 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni
Sunt si esecuri la BVB: Ce profil au investitorii care au pierdut peste 20% in 3 luni

Desi la finalul lunii iunie, plasamentul privat cu actiunile Appraisal&Valuation se inchidea cu succes, actiunile fiind suprasubscrise de peste 4 ori, la inceputul lunii septembrie listarea la bursa aducea o corectie cu 24% din prima zi.

7 Septembrie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate
Un pariu riscant-rezultatele financiare ale companiilor listate

Modul in care vor evolua cotatiile unor companii listate la bursa dupa publicarea rezultatelor financiare este mai mereu o buna ocazie pentru speculatii. Insa pariul se poate dovedi riscant, existand posibilitatea ca lucrurile sa nu iasa asa cum ne doream.

19 August 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus