Actionarii BRD vor primi 25% din profitul pe 2010 sub forma de dividende

Adunarea Generala a Actionarilor a decis distribuirea unei ponderi de 25% din profitul BRD pe 2010 sub forma de dividende. Plata va fi efectuata in urmatoarele 2 luni.


Din profitul net de 501 milioane lei obtinut de BRD in 2010, 125 milioane vor merge catre actionari.  Un procent similar a fost distribuit si in anul anterior, insa reducerea venitului a dus la scaderea valorii brute a dividendului cu 36%, pana la nivelul de 0,17957 lei/actiune.

Dividendele vor fi platite actionarilor, in termen de maxim 2 luni. Actionarii care au conturi curente deschise la BRD sau la alte banci vor primi sumele aferente direct in cont.

Actionarii care nu au indicat niciun cont curent pentru virarea dividendelor trebuie sa se prezinte in unitatile BRD pentru a solicita plata in numerar sau prin virament.

Conform hotararii AGA, sunt indreptatiti sa incaseze dividende actionarii  inregistrati în Registrul Actionarilor la data de 3 mai 2011.

De asemenea, a fost aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli al BRD pentru 2011, ce include mentinerea aceluiasi nivel de profit sau o usoara crestere, in conditiile majorarii atat a veniturilor cat si a cheltuielilor prognozate cu 5%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Investitii


Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?
Cat de scumpe sunt actiunile acum fata de 2007?

In martie, indicele BET al bursei de valori a reusit sa depaseasca maximul din iulie 2007, an ce marca inceputul unei corectii agresive. Dar asta nu inseamna ca actiunile sunt evaluate acum la fel ca in urma cu 14 ani.

15 Iunie 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Fondurile de obligatiuni au perspective bune
Fondurile de obligatiuni au perspective bune

Numarul emisiunilor de obligatiuni corporative este in crestere, randamentele sunt bune, iar diversificarea e asigurata in cazul unui fond mutual spre deosebire de investitorii individuali.

20 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei
Ghid de supravietuire investitionala pe frontul inflatiei

Ne vom confunta in perioada urmatoare cu o inflatie mai mare decat de obicei, in conditiile in care instrumentele de interventie ale bancilor centrale sunt limitate de gradul mare de indatorare din prezent. Cum ar trebui sa se protejeze micii investitori?

14 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?
Se schimba strategia statului la Hidroelectrica inainte de listare?

Fondul Proprietatea (FP) a cerut ca in AGA din 13 mai sa se dezbata acordarea de dividende suplimentare de 1 miliard lei. In 2020, 2019 si 2018 solicitari similare fusesera acceptate.

4 Mai 2021 | Investitii (fonduri + burse)

Mai multe articole

Inapoi sus