Judecatorul de la Inalta Curte care a dat dreptate BCR a ajuns vicepresedintele CSM

Adrian Bordea, unul dintre judecatorii care a dat dreptate BCR in procesul contra unuia dintre clientii nemultumiti, a fost ales astazi vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).


Potrivit uneia dintre partile aflate in proces, judecatorul Bordea a prezidat completul de 3 judecatori care a dat sentinta, in calitate de presedinte al sectiei Comerciale al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (devenita intre timp sectia a II-a Civila), in conditiile in care la termenele anterioare ale procesului, nu facuse parte din complet.

Recent, un alt complet de la sectia a II-a Civila de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat o noua decizie defavorabila unui client BCR. Instanta a revizuit in favoarea bancii o decizie definitiva si irevocabila data tot de Inalta Curte de Casatie si Justitie in favoarea clientului.

In aceste conditii, este relativ usor de inteles de ce conducatorii bancilor isi doresc ca sentintele definitive si irevocabile in procesele privind clauzele abuzive din contractele bancare sa fie date de Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus