Judecatorul de la Inalta Curte care a dat dreptate BCR a ajuns vicepresedintele CSM

Adrian Bordea, unul dintre judecatorii care a dat dreptate BCR in procesul contra unuia dintre clientii nemultumiti, a fost ales astazi vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).


Potrivit uneia dintre partile aflate in proces, judecatorul Bordea a prezidat completul de 3 judecatori care a dat sentinta, in calitate de presedinte al sectiei Comerciale al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (devenita intre timp sectia a II-a Civila), in conditiile in care la termenele anterioare ale procesului, nu facuse parte din complet.

Recent, un alt complet de la sectia a II-a Civila de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat o noua decizie defavorabila unui client BCR. Instanta a revizuit in favoarea bancii o decizie definitiva si irevocabila data tot de Inalta Curte de Casatie si Justitie in favoarea clientului.

In aceste conditii, este relativ usor de inteles de ce conducatorii bancilor isi doresc ca sentintele definitive si irevocabile in procesele privind clauzele abuzive din contractele bancare sa fie date de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Vocea clientului Conso se aude direct la CSALB
Vocea clientului Conso se aude direct la CSALB

Conso si Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul bancar (CSALB) au incheiat un parteneriat care permite formularea de solicitari de rezolvare a nemultumirilor legate de produsele si serviciile bancare direct din sectiunea Vocea Clientului de pe Conso.

2 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus