top banner

Economii cu bonus de dobanda in functie de abonament

28 Februarie 2024 | Autor: Cristian Dogaru

Economii cu bonus de dobanda in functie de abonament

foto Unsplash.com

Revolut isi promoveaza pachetele exclusiviste oferind dobanzi in crestere la conturile de economii recent lansate, practica bancara anterioara presupunand dobanzi fixe sau stimularea economisirii in functie de sold.
Revolut si-a lansat pe plan local conturile de economii, care ofera un randament brut anual de pana la 4,25% (inainte de impozitarea dobanzillor). 
De fapt, cei care au pachetele de baza, Standard, vor primi o dobanda de doar 2,5% la soldul conturilor de economii, un nivel similar se va practica pentru pachetul Plus, iar dobanda poate creste la 3% daca se achizitioneaza pachetul Premium, la 3,75% pentru pachetul Metal si la 4,25% pentru pachetul Ultra. 
Doar pachetul Standard este gratuit insa, restul pachetelor Revolut presupunand achitarea unui abonament lunar, care pleaca de la 20 lei/luna pentru pachetul Plus, este de 36 lei pentru pachetul Premium si de 65 lei pentru pachetul Metal si poate ajunge chiar la 220 lei pentru pachetul Ultra. 
Costurile in crestere sunt justificate de oferirea unui numar mai mare de tranzactii bursiere fara comision (de la una inclusa in pachetul Standard la 10 in pachetul Ultra), comisioane mai mici pentru tranzactiile suplimentare, sume mai mari care pot fi retrase lunar fara comision de la bancomate, asigurari incluse, acces in business lounge-uri, nivele de cashback, etc. 
Cei care sunt interesati de noile conturi de economii Revolut si le pot deschide direct din aplicatie, urmand apoi sa mute o parte din banii care stateau in contul curent fara a avea o destinatie anume proiectata de titular in contul de economii pentru a primi o dobanda de 2,5-4,25%, care urmeaza sa fie impozitata cu 15% (conform legislatiei din Lituania, tara unde banca Revolut este inregistrata, si nu cu 10% precum produsele de economisire lansate de bancile locale). 
Sumele pastrate in conturile de economii sunt garantate de schema de compensare din Lituania in limita sumei de 100.000 euro. 
Ce dobanzi ofera alte banci la conturile de economii?
Banca Transilvania ofera un cont de economii in lei, unde dobanda fluctueaza intre 3,75% si 4,15% in functie de sold. 
Nivelul minim se acorda la un sold cuprins intre 1.000 si 9.999 lei, 3,85% este nivelul pentru sume cuprinse intre 10.000 si99.999 lei, 4% dobanda se acorda pentru sumele cuprinse intre 100.000 lei si 499.999 lei si 4,15% peste acest nivel. 
Exim Banca Romaneasca ofera, la randul sau, o dobanda la contul de economii Flexibil de 3,5% pentru un sold cuprins intre 100 lei si 50.000 lei si de 4% pentru sume ce depasesc 50.000 lei. 
CEC Bank procedeaza similar, oferind trei trepte de bonificare a dobanzii in functie de sold-3% pentru un sold sub 5.000 lei, 3,25% pentru sume intre 5.000-24.999 lei si 3,5% pentru un sold cuprins intre 25.000 si 100.000 lei. Interesant de remarcat aici, banca descurajeaza economisirea peste aceste sume (100.000 lei), dobanzile scazand la 0,1% in acest caz, nivel de cont curent.
La Raiffeisen Bank exista tot 3 niveluri de dobanda-3% la sold sub 50.000 lei, 3,5% pentru sume intre 50.000-250.000 lei si 4% pentru sume mai mari de 250.000 lei. 
Un caz special gasim la Libra Internet Bank, unde dobanzile cresc in functie de marimea scadentei fixate pentru conturile de economii, soldul nefiind luat in calcul-3% este dobanda pentru o scadenta intre 3 si 6 luni si 3,5 % pentru o scadenta intre 6 si 12 luni (cele doua conturi sunt de tip Eveniment, cu un orizont de timp bine stabilit-zi de nastere, casatorie, etc). Conturile de economii fara o anumita scadenta primesc la Libra Internet Bank doar 2,5% dobanda. 
Celelalte banci au dobanzi fixe pentru conturile de economii, precum ProCredit cu produsul Flex Save (3%), BRD cu Atu start si Atucont (dobanzi de 2-2,5%), UniCredit (2,5%), BCR cu Maxicont (2% dobanda), ING (2% dobanda),etc. 
Important de semnalat-pentru randamente mai bune puteti accesa planurile de acumulare sau conturile de economii pentru copii, dezavantajul fiind respectarea unor plafoane pentru depunerile lunare in anumite cazuri. 
De exemplu, CEC Bank ofera o dobanda de 5,5% pentru Depozitul pentru copii, BCR are dobanda de 5,5% la Planul de economii pentru copii, ca si Banca Transilvania pentru KID Cont, Intesa Sanpaolo Bank ofera un plan de acumulare cu dobanda de 5% ca si Planul de economii (pentru adulti) de la BCR. Mai multe detalii in acest articol
Pentru a alege cele mai avantajoase conturi de economii si planuri de acumulare urmariti comparatorul Conso. 
 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Promotii bancare in prag de toamna

Promotii bancare in prag de toamna

Mai multe oferte bancare aparute in ultima perioada propun bonusuri la achizitiile de la parteneri, reduceri de dobanda, costuri zero pe viata pe anumite pachete.

29 Aug 2023 | Info banci
Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Am analizat site-urile principalelor banci din Romania pentru fotografia canalelor de vanzari ale momentului-economisire, carduri de credit si debit, aplicatii mobile, oferte de creditare si, vedeta saptamanii, Black Friday.

08 Noi 2022 | Info banci
Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Vista Bank a preluat Credit Agricole Romania iar produsele si serviciile sale au fost incluse in oferta Vista. Conso va ofera cateva detalii privind integrarea acestora si pasii concreti pe care trebuie sa ii faca clientii Credit Agricole.

06 Oct 2022 | Info banci
Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Portalul financiar Conso a fost reconstruit integral pe o arhitectura web moderna, in urma unui proiect derulat pe parcursul ultimelor 18 luni, cu o investitie de peste 70.000 euro. Arhitectura noua aduce importante imbunatatiri pentru utilizatorii site-ului, precum si noi functionalitati.

17 Mai 2022 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul