Comisia Europeana sustine informarea si educarea consumatorilor de servicii bancare

Comisarul European pentru protectia consumatorilor, John Dalli, saluta initiativa ANPC de imbunatatire a gradului de informare a consumatorilor romani de produse si servicii financiare.


Comisarul si-a aratat sustinerea pentru initiativa in cadrul unei intalniri cu presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, ce a avut loc recent la Bruxelles.

Proiectul ANPC presupune ca fiecare agentie bancara sa fie dotata cu un monitor pe care sa ruleze diverse informatii despre produsele si serviciile oferite clientilor persoane fizice.

Conso.ro s-a implicat activ in dezbaterea publica lansata de ANPC cu aceasta ocazie si a trimis mai multe propuneri de modificare si completare a ordinului.

De asemenea, in cadrul intalnirii, presedintele ANPC  a ridicat si problema necesitatii existentei unei reprezentante a fiecarei companii de transport aerian pe teritoriul tarilor unde ofera servicii. Problema este cu atat mai stringenta cu cat consumatorii nu pot face sesizari impotriva anumitor companii prin prisma lipsei de reprezentare la nivel national.

In Romania, este si cazul Wizz Air, fata de care ANPC nu poate interveni pentru solutionarea reclamatiilor clientilor romani deoarece compania maghiara nu are reprezentanta pe teritoriul Romaniei.

Solutia propusa va fi luata in considerare de catre Comisia Europeana si urmeaza sa fie discutata si cu celelalte state membre.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus