Comisia Europeana sustine informarea si educarea consumatorilor de servicii bancare

Comisarul European pentru protectia consumatorilor, John Dalli, saluta initiativa ANPC de imbunatatire a gradului de informare a consumatorilor romani de produse si servicii financiare.


Comisarul si-a aratat sustinerea pentru initiativa in cadrul unei intalniri cu presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, ce a avut loc recent la Bruxelles.

Proiectul ANPC presupune ca fiecare agentie bancara sa fie dotata cu un monitor pe care sa ruleze diverse informatii despre produsele si serviciile oferite clientilor persoane fizice.

Conso.ro s-a implicat activ in dezbaterea publica lansata de ANPC cu aceasta ocazie si a trimis mai multe propuneri de modificare si completare a ordinului.

De asemenea, in cadrul intalnirii, presedintele ANPC  a ridicat si problema necesitatii existentei unei reprezentante a fiecarei companii de transport aerian pe teritoriul tarilor unde ofera servicii. Problema este cu atat mai stringenta cu cat consumatorii nu pot face sesizari impotriva anumitor companii prin prisma lipsei de reprezentare la nivel national.

In Romania, este si cazul Wizz Air, fata de care ANPC nu poate interveni pentru solutionarea reclamatiilor clientilor romani deoarece compania maghiara nu are reprezentanta pe teritoriul Romaniei.

Solutia propusa va fi luata in considerare de catre Comisia Europeana si urmeaza sa fie discutata si cu celelalte state membre.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti
Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti

Bancile au sesizat avantajele combinarii platilor in crestere cu cardul cu obstacolele dotarii cu POS-uri in spatiile comerciale improvizate si propun aplicatii ce transforma telefonul in terminal de acceptare a platilor cu cardul.

17 Februarie 2021 | Info banci

Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice
Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice

Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.

12 Ianuarie 2021 | Info banci

Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite
Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite

Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.

11 Ianuarie 2021 | Info banci

CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE
CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.

21 Decembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus