top banner

Comisia Europeana sustine informarea si educarea consumatorilor de servicii bancare

13 Iulie 2011 | Autor: Conso

Comisarul European pentru protectia consumatorilor, John Dalli, saluta initiativa ANPC de imbunatatire a gradului de informare a consumatorilor romani de produse si servicii financiare.
Comisarul si-a aratat sustinerea pentru initiativa in cadrul unei intalniri cu presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, ce a avut loc recent la Bruxelles.
Proiectul ANPC presupune ca fiecare agentie bancara sa fie dotata cu un monitor pe care sa ruleze diverse informatii despre produsele si serviciile oferite clientilor persoane fizice.
Conso.ro s-a implicat activ in dezbaterea publica lansata de ANPC cu aceasta ocazie si a trimis mai multe propuneri de modificare si completare a ordinului.
De asemenea, in cadrul intalnirii, presedintele ANPC  a ridicat si problema necesitatii existentei unei reprezentante a fiecarei companii de transport aerian pe teritoriul tarilor unde ofera servicii. Problema este cu atat mai stringenta cu cat consumatorii nu pot face sesizari impotriva anumitor companii prin prisma lipsei de reprezentare la nivel national.
In Romania, este si cazul Wizz Air, fata de care ANPC nu poate interveni pentru solutionarea reclamatiilor clientilor romani deoarece compania maghiara nu are reprezentanta pe teritoriul Romaniei.
Solutia propusa va fi luata in considerare de catre Comisia Europeana si urmeaza sa fie discutata si cu celelalte state membre.
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Portalul financiar Conso a fost reconstruit integral pe o arhitectura web moderna, in urma unui proiect derulat pe parcursul ultimelor 18 luni, cu o investitie de peste 70.000 euro. Arhitectura noua aduce importante imbunatatiri pentru utilizatorii site-ului, precum si noi functionalitati.

17 Mai 2022 | Info banci
Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Dupa modelul IRCC care a inlocuit Robor in Romania, creditele in franci elvetieni, dolari, lire sterline si yeni au schimbat referinta Libor din acest an.

03 Feb 2022 | Info banci
Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

ING Home’Bank este o aplicatie completa de internet banking, care astazi are peste 1,1 milioane de utilizatori activi si 26 milioane de sesiuni pe luna. Prin intermediul ei, oricine poate deschide relatia cu banca, poate accesa toate serviciile si produsele curente si poate inclusiv sa inchida relatia, totul online, oriunde, oricand.

22 Dec 2021 | Info banci
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Oct 2021 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul