BRD: Competitivitatea in sistemul bancar va duce costurile in jos

Pe perioade de criza, competitia dintre banci pentru atragerea clientilor eligibili se intensifica, ceea ce duce in final la reducerea costurilor, a precizat Guy Poupet, presedintele BRD.


“Suntem intr-o piata extrem de competitiva, ca urmare a unei activitati generale scazute. Suntem foarte atenti la piata si vom reduce costurile in continuare pentru a fi atractivi”, a precizat Poupet.

De curand, BRD a redus cu pana la 3 procente dobanzile la creditele de consum destinate populatiei, insa pentru 2011 strategia bancii se va orienta mai mult catre zona de IMM-uri si companii si mai putin spre segmentul de clienti persoane fizice.

Presedintele BRD prevede o crestere a volumului de credite acordate cu 5% in anul curent.
“Sectorul retail este cel mai dificil in momentul actual, deoarece trebuie sa ne refacem portofoliile”, a mentionat Poupet.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus