Bancpost isi majoreaza capitalul cu 92 milioane lei

Actionarii Bancpost au decis majorarea capitalului bancii, prin aport in numerar si conversia in actiuni a unui imprumut subordonat, cu 92,6 milioane lei, pana la nivelul de 1,18 miliarde lei.

Majorarea de capital prin aport in numerar presupune emiterea unui numar de 15,54 milioane noi actiuni nominative ordinare oferite spre subscriere actionarilor Bancpost, proportional cu numarul de actiuni detinute de acestia la data de referinta, respectiv 31 octormbrie 2011.


In plus, un numar de 216,05 milioane de noi actiuni ordinare sunt emise pentru conversia unui imprumut subordonat si sunt distribuite catre Eurobank EFG, actionarul principal al Bancpost.

“Decizia Eurobank EFG de a converti imprumutul subordonat in aport la capital este o reconfirmare a angajamentului actionarului majoritar al Bancpost de a sustine si dezvolta in continuare afacerile sale in Romania”, a precizat Peter M. Weiss, presedinte executiv al Bancpost

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus