Bancpost isi majoreaza capitalul cu 92 milioane lei

Actionarii Bancpost au decis majorarea capitalului bancii, prin aport in numerar si conversia in actiuni a unui imprumut subordonat, cu 92,6 milioane lei, pana la nivelul de 1,18 miliarde lei.

Majorarea de capital prin aport in numerar presupune emiterea unui numar de 15,54 milioane noi actiuni nominative ordinare oferite spre subscriere actionarilor Bancpost, proportional cu numarul de actiuni detinute de acestia la data de referinta, respectiv 31 octormbrie 2011.


In plus, un numar de 216,05 milioane de noi actiuni ordinare sunt emise pentru conversia unui imprumut subordonat si sunt distribuite catre Eurobank EFG, actionarul principal al Bancpost.

“Decizia Eurobank EFG de a converti imprumutul subordonat in aport la capital este o reconfirmare a angajamentului actionarului majoritar al Bancpost de a sustine si dezvolta in continuare afacerile sale in Romania”, a precizat Peter M. Weiss, presedinte executiv al Bancpost


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare
Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

ING Home’Bank este o aplicatie completa de internet banking, care astazi are peste 1,1 milioane de utilizatori activi si 26 milioane de sesiuni pe luna. Prin intermediul ei, oricine poate deschide relatia cu banca, poate accesa toate serviciile si produsele curente si poate inclusiv sa inchida relatia, totul online, oriunde, oricand.

22 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus