top banner

Programul Kogalniceanu: care sunt bancile care acorda cele mai multe credite?

06 Martie 2012 | Autor: Alexandra Popa

Companiile care doresc sa obtina o linie de credit prin programul Kogalniceanu au la dispozitie 13 banci catre care se pot indrepta. Conso.ro va prezinta bancile cu cea mai mare rata de acceptare a dosarelor de finantare, comparand solicitarile cu creditele aprobate. 
Din aproximativ 4.200 de antreprenori care s-au inscris in programul Kogalniceanu, din luna septembrie pana in prezent, 629 au obtinut si finantare, conform datelor Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).
In momentul inscrierii, solicitantii trebuie sa indice si banca catre care ar dori sa se indrepte pentru obtinerea imprumutului. Solicitantii nu sunt obligati sa mearga ulterior catre respectiva institutie de credit, dar statisticile raman un indicator relevant pentru preferintele clientilor.
Nu intotdeauna insa, succesul bancilor la nivel de popularitate se regaseste si in numarul de credite acordate.
Cele mai cautate banci
Cea mai cautata banca pana acum in programul Kogalniceanu a fost BRD, fiind indicata in formularele de inscriere de 22% dintre antreprenori.
Pe locul doi se afla Bancpost si Banca Transilvania, cu o pondere de 15% fiecare. Urmeaza apoi CEC Bank, fiind indicata de 11% dintre cei care s-au inscris in program.
BCR a intrat in program abia din februarie 2012, cand a inceput cea de-a doua etapa, si astfel a insumat pana in prezent doar 1% dintre solicitari. La fel se intampla si cu Piraeus Bank si Libra Bank, care au intrat in program abia in acest an.
Topul bancilor dupa credite
Nu toate firmele care solicita finantare, primesc insa aprobarea bancii. Pana la 5 martie 2012, s-au aprobat 629 de linii de credit.
                      sursa: AIPPIMM
Cele mai multe finantari au fost obtinute de la BRD, care este liderul acestui program cu o cota de piata de 23,5%.
De asemenea, o cota de piata mai mare de 10% mai detin OTP Bank (14,6%), Alpha Bank (13,3%), CEC Bank (13,2%) si Banca Transilvania (10,6%).                                                                          
Rata de acceptare a dosarelor
Daca se raporteaza numarul de credite efectiv acordate la numarul de posibili solicitanti, ne putem face o idee despre ratei de acceptare a dosarelor. Indicatorul trebuie insa interpretat cu precautie, deoarece este posibil ca unii solicitanti sa depuna dosare la mai multe banci, in conditiile in care formularul de inscriere permite IMM-urilor sa bifeze doar o singura banca.
Prin urmare, daca o banca finanteaza un IMM care nu a bifat institutia respectiva initial, atunci rata de acceptare ajunge sa fie supraevaluata. Acest lucru poate explica partial performantele superioare ale institutiilor de credit de talie mica.
Spre exemplu, chiar daca ProCredit Bank a fost indicata in formularul de inscirere de doar 64 de solicitanti, banca a acordat 18 credite, respectiv o rata de succes de 27%.
O pondere similara se inregistreaza si la OTP Bank, care a acordat 92 de credite, in conditiile in care doar 323 de participanti s-au aratat interesati initial de aceasta banca.
O rata medie de 15%, aproape egala cu rata globala de acordare se intalneste in cazul BRD. In schimb, Banca Transilvania are o rata de succes de 10%, iar Bancpost de putin sub 6%.
                         sursa: AIPPIMM

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

IMM

Alte Articole

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

01 Noi 2021 | IMM
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

01 Sep 2020 | IMM
Alternative de finantare pentru companiile mici

Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iul 2020 | IMM
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Apr 2020 | IMM

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul