Astfel, potrivit studiului salarial si de beneficii PayWell Romania, nivelul salarial mediu in companiile cu un numar de angajati cuprins intre 100 si 1000 este mai mare cu 71% fata de cel din societatile cu mai putin de 100 de angajati, respectiv cu 16% comparativ cu cele cu peste 1.000 angajati.
Morala acestei statistici? IMM-urile care ar trebui sa dea vigoare economiei se zbat sa supravietuiasca si isi platesc angajatii prost, de multe ori la nivelul venitului minim pe economie. Fiscalitatea impovaratoare si birocratia excesiva, secondate de modul netransparent in care se castiga de multe ori licitatiile publice taie elanul antreprenorial in Romania. N-ar trebui sa ne mire in acest context ca in Ungaria, o tara cu o populatie la jumatate, numarul de IMM-uri este dublu fata de Romania.
Analiza PwC mai arata ca salariul mediu brut in sectorul privat a crescut cu 8% in judetul Timis in 2014, aproape dublu fata de media nationala de crestere a salariilor (4,1%). In acelasi timp, salariul mediu brut din Bucuresti a crescut cu numai 3,4%. In zona de Vest rata somajului este putin peste 3% fata de o medie de 7% la nivel national.
Distribuie articolul
Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
6 Septembrie 2018 | IMM
Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.
30 August 2018 | IMM
De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.
1 August 2018 | IMM
Firmele din Romania sunt optimiste cu privire la evolutia mediului de afaceri in acest an, insa raman prudente cand vine vorba sa apeleze la finantare externa. Mai mult, procentul celor care au declarat ca se autofinanteaza a crescut, in ultimul an, de la 75% la 79%. Creditul bancar insa, este in cadere libera.
20 Iulie 2018 | IMM