Conso.ro lanseaza primul comparator de energie electrica pentru populatie

Conso.ro pune la dispozitia populatiei primul comparator online de energie electrica, venind astfel in sprijinul celor care doresc sa compare produsele de furnizare a energiei electrice, pentru a face alegerea cea mai potrivita.
 
Vremurile in care consumatorul casnic era un consumator captiv, care trebuia sa foloseasca serviciile furnizorului unic de energie care deservea zona in care locuieste, sunt pe cale sa apuna. Piata energiei electrice este aproape de a fi total liberalizata si fiecare consumator casnic poate sa isi aleaga furnizorul de energie electrica.

Practic, oricine poate sa migreze catre un alt furnizor, si chiar ar fi de dorit sa o faca, in masura in care oferta acestuia se dovedeste a fi mai avantajoasa. In felul acesta, competitia ii va forta pe furnizori sa dea mult mai multa atentie calitatii serviciilor pe care le ofera.
 
Credincios misiunii pe care si-a asumat-o inca din 2006, Conso.ro a decis sa extinda sfera informatiilor utile oferite consumatorilor - din zona financiara, unde detine in continuare onoranta pozitie de lider in randul site-urilor de comparatii, catre zona furnizorilor de utilitati. Iar primul pas pe care il facem il reprezinta comparatorul care va permite consumatorilor sa isi aleaga cea mai potrivita oferta.

“Pentru un consumator care nu dispune de cunostinte in domeniu, analiza ofertelor unui numar foarte mare de furnizori reprezinta o misiune aproape imposibila. Conso.ro lanseaza un comparator care, printr-un singur click, le va permite tuturor, in mod gratuit, sa vada care sunt costurile totale ale facturii lunare, precum si diferentele dintre ofertele furnizorilor de energie electrica”, afirma Alin Iacob, Managing Partner Conso.ro.

La fel ca si in cazul ofertelor bancilor, cand diversele tipuri de comisioane pot creste semnificativ costul unui credit cu dobanda relativ redusa, si in cazul energiei electrice oferta care pare cea mai avantajoasa se poate dovedi in final mai scumpa.

“De exemplu, taxa de rezervare zilnica anuleaza de cele mai multe ori pretul mai mic al energiei electrice active, astfel incat consumatorii trebuie sa nu se lase sedusi de mesajele publicitare ale furnizorilor, ci sa analizeze oferta in ansamblu si sa calculeze costul lunar al facturii”, afirma Alina Simion, Project Manager Utilitati la Conso.ro.

Astfel, o oferta din piata unde pretul energiei active este de 0,151 lei/kWh, la care se adauga o taxa de rezervare de 0,15 lei/zi ajunge sa fie mai scumpa decat alta in care pretul energiei active este de 0,195 lei/kWh, dar nu contine taxa zilnica de rezervare.

Despre Conso.ro

Conso.ro este cel mai utilizat portal de comparatii si informatii financiare pentru consumatori din Romania. Conso.ro este un portal independent si, spre deosebire de alte site-uri cu profil relativ similar, nu este administrat sau detinut de companii care desfasoara si activitati de brokeraj de credite sau de companii in spatele carora se afla banci sau alte institutii financiare. Serviciile oferite de Conso.ro sunt gratuite pentru consumatori.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Energie electrica


Pretul gazelor se liberalizeaza, al facturilor ramane captiv
Pretul gazelor se liberalizeaza, al facturilor ramane captiv

Consumatorii pot alege furnizorul de gaze naturale, dar nu toate ofertele lansate pana acum sunt suficient de atractive pentru a ne starni o dorinta irezistibila de a migra de la actualul furnizor.

22 Iunie 2020 | Utilitati

Tarife plafonate la gaze si electricitate
Tarife plafonate la gaze si electricitate

Pretul platit de populatie pentru energia electrica si gazele naturale consumate nu va putea depasi 68 de lei/MWh timp de trei ani. Guvernul a luat decizia de a plafona tarifele pentru consumatorii casnici prin Ordonanta 114/2018. Pretul la gaze si electricitate va fi plafonat si pentru firme, insa dupa o formula mai complicata.

9 Ianuarie 2019 | Utilitati

Factura la curent e prea mare? Ce poti sa faci?
Factura la curent e prea mare? Ce poti sa faci?

Factura la curent electric nu mai trebuie privita ca un act unilateral al furnizorului de electricitate. Acum avem posibilitatea sa reactionam daca avem senzatia ca platim prea mult pentru acest serviciu, prin schimbarea companiei cu care lucram. Demersul este gratuit pentru consumator. Ce presupune aceasta schimbare?

7 Noiembrie 2018 | Utilitati

Val de cresteri la energia electrica pe piata spot

Pretul energiei electrice, care influenteaza preturile la producator, creste continuu. Pe bursa de profil OPCOM pretul de livrare s-a dublat zilele acestea fata de inceputul lunii august.

23 August 2018 | Utilitati

Mai multe articole

GHIDURI


Schimbare furnizor energie electrica

Ghid complet despre ce presupune schimbarea furnizorul de energie electrica, la ce trebuie sa fim atenti atunci cand schimbam furnizorul, care sunt etapele procesului si ce se intampla daca furnizorul de energie electrica da faliment in Ghidul de utilitati.

Inapoi sus