Volksbank urca dobanda la contul de economii in euro

Volksbank a majorat cu 0,5 puncte procentuale, pana la 4%, rata dobanzii fixe oferita clientilor persoane fizice la constituirea unui cont de economii in euro.

In cazul economiilor in lei, banca ofera o rata de dobanda de 7%. Suma minima de constituire este de 100 lei sau 25 euro, iar pentru depunerile ulterioare, lunare sau trimestreiale – de 40 lei sau 10 euro, in functie de moneda contului.


Clientii care efectueaza retrageri intre datele aniversare pierd dobanda acumulata pentru suma retrasa.
Pe de alta parte, clientii care nu retrag bani intre perioadele aniversare primesc in primii 5 ani bonus aplicat la dobanda acumulata. Bonusul este stabilit pe an si se incadreaza intre 7,5% si 15%.

Altfel, in primii doi ani, bonusul se acorda la dobanda cumulata in aceasta perioada, in vreme ce in anii 3, 4 si 5, bonusul se acorda ca procent din dobanda anului respectiv.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus