Volksbank urca dobanda la contul de economii in euro

Volksbank a majorat cu 0,5 puncte procentuale, pana la 4%, rata dobanzii fixe oferita clientilor persoane fizice la constituirea unui cont de economii in euro.

In cazul economiilor in lei, banca ofera o rata de dobanda de 7%. Suma minima de constituire este de 100 lei sau 25 euro, iar pentru depunerile ulterioare, lunare sau trimestreiale – de 40 lei sau 10 euro, in functie de moneda contului.


Clientii care efectueaza retrageri intre datele aniversare pierd dobanda acumulata pentru suma retrasa.
Pe de alta parte, clientii care nu retrag bani intre perioadele aniversare primesc in primii 5 ani bonus aplicat la dobanda acumulata. Bonusul este stabilit pe an si se incadreaza intre 7,5% si 15%.

Altfel, in primii doi ani, bonusul se acorda la dobanda cumulata in aceasta perioada, in vreme ce in anii 3, 4 si 5, bonusul se acorda ca procent din dobanda anului respectiv.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus