Volksbank urca dobanda la contul de economii in euro

Volksbank a majorat cu 0,5 puncte procentuale, pana la 4%, rata dobanzii fixe oferita clientilor persoane fizice la constituirea unui cont de economii in euro.

In cazul economiilor in lei, banca ofera o rata de dobanda de 7%. Suma minima de constituire este de 100 lei sau 25 euro, iar pentru depunerile ulterioare, lunare sau trimestreiale – de 40 lei sau 10 euro, in functie de moneda contului.


Clientii care efectueaza retrageri intre datele aniversare pierd dobanda acumulata pentru suma retrasa.
Pe de alta parte, clientii care nu retrag bani intre perioadele aniversare primesc in primii 5 ani bonus aplicat la dobanda acumulata. Bonusul este stabilit pe an si se incadreaza intre 7,5% si 15%.

Altfel, in primii doi ani, bonusul se acorda la dobanda cumulata in aceasta perioada, in vreme ce in anii 3, 4 si 5, bonusul se acorda ca procent din dobanda anului respectiv.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus