Volksbank urca dobanda la contul de economii in euro

Volksbank a majorat cu 0,5 puncte procentuale, pana la 4%, rata dobanzii fixe oferita clientilor persoane fizice la constituirea unui cont de economii in euro.

In cazul economiilor in lei, banca ofera o rata de dobanda de 7%. Suma minima de constituire este de 100 lei sau 25 euro, iar pentru depunerile ulterioare, lunare sau trimestreiale – de 40 lei sau 10 euro, in functie de moneda contului.


Clientii care efectueaza retrageri intre datele aniversare pierd dobanda acumulata pentru suma retrasa.
Pe de alta parte, clientii care nu retrag bani intre perioadele aniversare primesc in primii 5 ani bonus aplicat la dobanda acumulata. Bonusul este stabilit pe an si se incadreaza intre 7,5% si 15%.

Altfel, in primii doi ani, bonusul se acorda la dobanda cumulata in aceasta perioada, in vreme ce in anii 3, 4 si 5, bonusul se acorda ca procent din dobanda anului respectiv.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Dobanzile depozitelor la termen merg la pas, in vreme ce inflatia alearga
Dobanzile depozitelor la termen merg la pas, in vreme ce inflatia alearga

Dupa noile raportari privind cresterile preturilor, singura noutate pe piata dobanzilor bancare la termen este intercalarea unor banci de talie mica intre pozitiile detinute anterior de CEC si TBI Bank.

18 Ianuarie 2022 | Depozite

Deponentii vad luminita de la capatul tunelului
Deponentii vad luminita de la capatul tunelului

Dupa o lunga perioada in care dobanzile depozitelor au continuat sa scada, trendul s-a inversat, iar statul si bancile sunt pregatite sa isi recompenseze mai bine creditorii pe fondul inflatiei in crestere accelerata.

23 Noiembrie 2021 | Depozite

Economisirea in euro castiga duelul randamentelor la scadente scurte
Economisirea in euro castiga duelul randamentelor la scadente scurte

Daca ne raportam la depozitele nou constituite pe termen de maxim 6 luni, aprecierea euro de la inceputul anului a facut mai profitabile depozitele in moneda europeana in fata celor in lei.

28 Septembrie 2021 | Depozite

Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus