ING: 2013 va aduce dobanzi real negative la depozite

Prognoza ING Bank pentru inflatia medie anuala in 2013 este de 5,4%. In conditiile nivelurile actuale de dobanzi oferite de banci la depozite, anul 2013 va aduce deponentilor castiguri real negative.


In 2012 rata medie a inflatiei anuale a fost de 3,3%. Astfel, avand in vedere ca dobanzile oferite de banci la depozite au fost cuprinse intre 5% si 6%, pastrarea bancilor la banca a adus deponentilor un castig real.

Previziunile ING Bank pentru 2013 indica insa un nivel al ratei medii a inflatiei de 5,4%. Avand in vedere ca dobanda medie oferita pentru depozitele in lei este cuprinsa intre 5% si 5,5%, conform datelor Conso.ro, randamentul real primit de deponenti va fi negativ.

Totusi, trebuie mentionat si faptul ca pierderea va fi mai mica decat daca se pastreaza banii “la saltea”, caz in care pierderea din inflatie va fi suportata integral.

“Ratele real negative sunt temporare si intamplatoare. O asemenea situatie nu este normala”, a spus Misu Negritoiu, chairman la ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus