top banner

Bank of Cypus se restructureaza si in Romania. Accesul la bani este permis clientilor doar la ATM

01 Aprilie 2013 | Autor: Conso

Sucursala Bank of Cyprus din Romania va intra in programul de reorganizare si restructurare a grupului bancar cipriot. Astfel, pana la finalizarea procesului, clientii au acces limitat la fonduri.
“Pana la redeschiderea sucursalei si a agentiilor acesteia din Romania, clientii pot folosi retelele de ATM, iar pentru necesitati deosebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei BoC”, se precizeaza pe site-ul bancii.
Bonk of Cyprus functioneaza in Romania prin intermediul unei sucursale, supravegheata de Banca Centrala a Ciprului.
Aceasta a decis, suspendarea operatiunilor din Romania ale bancii timp de o saptamana, incepand cu 1 aprilie, in vederea identificarii unei solutii de vanzare. BNR a fost notificata in acest sens.
De asemenea, deoarece Bank of Cyprus este sucursala cipriota si nu persoana juridica romana, deponentii sunt protejati de schema de garantare a depozitelor din Cipru si nu de FGDB. Conditiile ramana insa aceleasi, cel mult 100.000 euro/persoana, fiind armonizate la nivelul UE.
In alte state in care banca este prezenta, autoritatile de supraveghere locale au luat insa masuri chiar de la finalul anului trecut.
Astfel, in Marea Britanie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (FSA), a solicitat Bank of Cyprus inca de acum 1 an sa isi schimbe statutul din sucursala in banca britanica, pentru a intra sub umbrela autoritatilor englezesti.
Unul dintre avantajele directe pentru clienti a fost transferul obligatiei de garantare a depozitelor de la instututia dedicata din Cipru catre cea din Marea Britanie.
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Vor mai creste dobanzile la depozite?

Vor mai creste dobanzile la depozite?

Imprumuturile statului pe termen lung s-au ieftinit usor iar dobanda titlurilor de stat pentru populatie a stagnat in august, in paralel cu renuntarea la scadentele peste 1 an.

09 Aug 2022 | Depozite
Bancile isi concureaza propriile campanii promotionale

Bancile isi concureaza propriile campanii promotionale

Reducerea lichiditatii din piata interbancara, concurenta cu titlurile de stat si cresterea inflatiei au fortat bancile sa creasca accelerat dobanzile la depozite.

02 Aug 2022 | Depozite
Aventura subscrierii online a titlurilor de stat Tezaur

Aventura subscrierii online a titlurilor de stat Tezaur

Desi numarul de pasi pentru generarea unei achizitii online din partea celor inregistrati in SPV-ul ANAF nu este mare, procedura nu e deloc simpla. Complicatiile apar la aproape fiecare etapa care trebuie parcursa.

29 Iul 2022 | Depozite
Cum poti profita de mobilitatea si randamentul conturilor de economii

Cum poti profita de mobilitatea si randamentul conturilor de economii

Majorarea dobanzilor la titlurile de stat a declansat o miscare similara pe partea depozitelor la termen. Conturile de economii pot fi insa o sursa importanta de fidelizare de care dispun bancile, la care statul nu are contraoferte.

14 Iul 2022 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii