Bank of Cypus se restructureaza si in Romania. Accesul la bani este permis clientilor doar la ATM

Sucursala Bank of Cyprus din Romania va intra in programul de reorganizare si restructurare a grupului bancar cipriot. Astfel, pana la finalizarea procesului, clientii au acces limitat la fonduri.


“Pana la redeschiderea sucursalei si a agentiilor acesteia din Romania, clientii pot folosi retelele de ATM, iar pentru necesitati deosebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei BoC”, se precizeaza pe site-ul bancii.

Bonk of Cyprus functioneaza in Romania prin intermediul unei sucursale, supravegheata de Banca Centrala a Ciprului.

Aceasta a decis, suspendarea operatiunilor din Romania ale bancii timp de o saptamana, incepand cu 1 aprilie, in vederea identificarii unei solutii de vanzare. BNR a fost notificata in acest sens.

De asemenea, deoarece Bank of Cyprus este sucursala cipriota si nu persoana juridica romana, deponentii sunt protejati de schema de garantare a depozitelor din Cipru si nu de FGDB. Conditiile ramana insa aceleasi, cel mult 100.000 euro/persoana, fiind armonizate la nivelul UE.

In alte state in care banca este prezenta, autoritatile de supraveghere locale au luat insa masuri chiar de la finalul anului trecut.

Astfel, in Marea Britanie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (FSA), a solicitat Bank of Cyprus inca de acum 1 an sa isi schimbe statutul din sucursala in banca britanica, pentru a intra sub umbrela autoritatilor englezesti.

Unul dintre avantajele directe pentru clienti a fost transferul obligatiei de garantare a depozitelor de la instututia dedicata din Cipru catre cea din Marea Britanie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus