Bank of Cypus se restructureaza si in Romania. Accesul la bani este permis clientilor doar la ATM

Sucursala Bank of Cyprus din Romania va intra in programul de reorganizare si restructurare a grupului bancar cipriot. Astfel, pana la finalizarea procesului, clientii au acces limitat la fonduri.


“Pana la redeschiderea sucursalei si a agentiilor acesteia din Romania, clientii pot folosi retelele de ATM, iar pentru necesitati deosebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei BoC”, se precizeaza pe site-ul bancii.

Bonk of Cyprus functioneaza in Romania prin intermediul unei sucursale, supravegheata de Banca Centrala a Ciprului.

Aceasta a decis, suspendarea operatiunilor din Romania ale bancii timp de o saptamana, incepand cu 1 aprilie, in vederea identificarii unei solutii de vanzare. BNR a fost notificata in acest sens.

De asemenea, deoarece Bank of Cyprus este sucursala cipriota si nu persoana juridica romana, deponentii sunt protejati de schema de garantare a depozitelor din Cipru si nu de FGDB. Conditiile ramana insa aceleasi, cel mult 100.000 euro/persoana, fiind armonizate la nivelul UE.

In alte state in care banca este prezenta, autoritatile de supraveghere locale au luat insa masuri chiar de la finalul anului trecut.

Astfel, in Marea Britanie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (FSA), a solicitat Bank of Cyprus inca de acum 1 an sa isi schimbe statutul din sucursala in banca britanica, pentru a intra sub umbrela autoritatilor englezesti.

Unul dintre avantajele directe pentru clienti a fost transferul obligatiei de garantare a depozitelor de la instututia dedicata din Cipru catre cea din Marea Britanie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus