Bancpost a lansat un cont de economii pentru copii cu asigurare de viata

Parintii care doresc sa economiseasca pentru copiii lor pot deschide un cont special la Bancpost. Contul beneficiaza si de asigurare de viata pentru parinti, atasata.


Planul de economii pentru copii este destinat parintilor cu copii de pana la 15 ani si ofera la pachet un cont bancar deschis pe numele copilului si o asigurare de viata cu componenta de economisire.


Asigurarea este acordata de Eurolife ERB si este incheiata pe numele parintelui, iar beneficiar este copilul.

In cazul in care parintii decedeaza, societatea de asigurari preia plata primelor astfel incat la maturitatea contractului, copilul primeste in cont suma asigurata si componenta aferenta participarii la profit. Perioada pe care se poate incheia planul de economii este de minimum 10 ani, insa la finalul contractului copilul beneficiar nu trebuie sa depaseasca 25 ani.

La incheierea contractului, clientul poate opta pentru cresterea anuala automata a primei de asigurare cu 5%, in scopul protectiei la inflatie. Pe langa plata primei de asigurare la intervale regulate, parintele poate face depuneri oricand si de orice valoare in contul de economii al copilului, fiind permise totodata si retrageri de sume.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus