Bancpost a lansat un cont de economii pentru copii cu asigurare de viata

Parintii care doresc sa economiseasca pentru copiii lor pot deschide un cont special la Bancpost. Contul beneficiaza si de asigurare de viata pentru parinti, atasata.


Planul de economii pentru copii este destinat parintilor cu copii de pana la 15 ani si ofera la pachet un cont bancar deschis pe numele copilului si o asigurare de viata cu componenta de economisire.


Asigurarea este acordata de Eurolife ERB si este incheiata pe numele parintelui, iar beneficiar este copilul.

In cazul in care parintii decedeaza, societatea de asigurari preia plata primelor astfel incat la maturitatea contractului, copilul primeste in cont suma asigurata si componenta aferenta participarii la profit. Perioada pe care se poate incheia planul de economii este de minimum 10 ani, insa la finalul contractului copilul beneficiar nu trebuie sa depaseasca 25 ani.

La incheierea contractului, clientul poate opta pentru cresterea anuala automata a primei de asigurare cu 5%, in scopul protectiei la inflatie. Pe langa plata primei de asigurare la intervale regulate, parintele poate face depuneri oricand si de orice valoare in contul de economii al copilului, fiind permise totodata si retrageri de sume.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus