Bancile continua seria reducerilor de dobanda la depozite

Anul 2013 nu pare sa fie unul de consolidare a dobanzilor oferite la depozite. Bancile au continuat si in ianuarie procesul de reducere a remuneratiilor oferite la economiile in lei ale populatiei.


Volksbank a revizuit de curand dobanzile oferite la plasamente. Astfel, dobanzile oferite la depozitele persoanelor fizice in lei au fost reduse cu 0,25-0,50 puncte procentuale,

Reducerile au fost mai mici in cazul maturitatilor mai mari, de 6 si 12 luni – pentru a incuraja economisirea pe termen lung.

Noile dobanzi la lei pornesc de la 5,50% pentru depozitele pe o luna si ajung la 6,25% pe an in cazul depozitelor pe 12 luni.

”Atragerea de clienti noi si de resurse de pe piata locala este una din prioritatile noii strategii a Volksbank. Insa vrem sa avem o crestere sanatoasa, care sa ne asigure stabilitate in viitor si de aceea nu vrem sa intram intr-un razboi al preturilor”, a precizat Marius Istrati, sef departament Dezvoltare Produse Persoane Fizice in cadrul Volksbank.

Ultima modificare operata de Volksbank in nivelul dobanzilor a avut loc in iunie 2012.

Si Banca Romaneasca a decis sa reduca dobanzile oferite persoanelor fizice, acesta fiind al doilea val de scaderi operat de banca in luna ianuarie. Cea mai mare scadere a fost in cazul depozitelor pe 3 luni, respectiv 0,3 procente.

In prezent, oferta bancii presupune dobanzi de pana la 6% pe an, pentru depozitele cu scadenta pe 6, 9 si 12 luni.  

In prezent, rata medie a dobanzii la depozite in piata variaza intre 5% si 5,60%, in functie de scadenta, conform datelor Conso.ro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat
Lipsa impozitului pe dobanda nu e suficienta pentru succesul titlurilor de stat

Pe 19 martie s-a inchis o noua oferta Fidelis pentru titluri de stat listate la bursa, iar subscrierile au fost aproape la jumatatea celor consemnate in decembrie 2020.

24 Martie 2021 | Depozite

Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus