Banca Transilvania reduce dobanzile la depozite sub 7%

Banca Transilvania a coborat dobanzile la depozitele in lei cu pana la 0,45 procente. Odata cu aceasta miscare, nivelul maxim de dobanda a coborat sub pragul de 7% pentru toate scadentele.

Cea mai mare scadere a fost operata la depozitul pe 45 zile, pentru care banca plateste in prezent o rata de dobanda de 5,9%.

Depozitele pot fi constituite pe perioade cuprinse intre 1 luna si 2 ani, grila de dobanzi fiind cuprinsa intre 5,75% si 6,75%. Nivelul maxim de dobanda este oferit  scadentei de 12 luni.

Si in cazul conturilor de economii, banca a redus rata dobanzii, pentru solduri mai mari de 10.000 lei. Randamentul maxim a coborat de la 5,75% la 5,65%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus