Alpha urca din nou dobanzile la depozitele in lei spre 8%

Alpha Bank a urcat cu pana la 0,85 puncte procentuale ratele de dobanda la o parte din depozitele in lei. La euro, cresterea a fost mai mica, de pana la 0,50 puncte procentuale.

Clientii care opteaza pentru un depozite constituite pe o perioada de 28 zile, 112 zile sau 168 zile, pot incasa dobanzi cuprinse intre 7,50% si 7,98%.  Varianta in euro presupune dobanzi intre 4,41% si 5%.


Banca a majorat totodata rata dobanzii si pentru depozitul cu dobanda prograsiva in euro, constituit pe 12 luni. Noua rata de dobanda medie incasata de clienti este de 4,20%.

Pe de alta parte, depozitele clasice in euro afiseaza de acum dobanzi in crestere cu un sfert de procent, pana la niveluri cuprinse intre 2,50% si 3%, pe perioade ce pornesc de la o luna si ajung la un an.

Oferta detaliata a produselor de economisire Alpha Bank pot fi comparate pe Conso.ro in sectiunea Depozite.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus