Randurile bancilor care reduc avansul la creditele ipotecare, dupa ce l-au crescut substantial in urma cu cateva luni, se ingroasa. Dupa BCR si Piraeus Bank, CEC Bank anunta ca ofera credite ipotecare cu avans redus, dar la o dobanda putin mai mare decat oferta standard si doar in orasele mari.
Banca deruleaza o campanie, in perioada 01 septembrie - 31 decembrie 2016, pentru promovarea creditelor ipotecare in lei pentru cumpararea si construirea de locuinte, potrivit unui comunicat al bancii.
Campania vizeaza creditele in valoare de cel mult 250.000 euro (echivalent in lei), suma care reprezinta si plafonul maxim pana la care este acceptata darea in plata. In plus, este vorba doar de imprumuturile destinate cumpararii si construirii de locuinte in Bucuresti sau in orasele resedinta de judet din Romania.
Avansul scade la 20%, dar creste dobanda
Pentru clientii care indeplinesc conditiile mentionate, avansul minim solicitat de banca poate sa scada la 20%, fata de 30% in oferta standard.
Dar, in cazul in care clientul opteaza pentru un avans cuprins intre 20% si 30%, dobanda va fi ROBOR la sase luni plus 2,4% pe an (in cazul in care creditul se achizitioneaza la pachet cu un card de credit), respectiv ROBOR la sase luni plus 2,5% (fara card de credit).
Pentru oferta cu avans minim standard, de 30%, nivelul dobanzii practicate va fi ROBOR la sase luni plus 2,15% pe an (in cazul in care creditul se achizitioneaza la pachet cu un card de credit), respectiv ROBOR la sase luni plus 2,25% pe an (fara card de credit).
Distribuie articolul
Anul 2019 vine cu reguli noi privind creditarea populatiei. Gradul maxim de indatorare pentru un credit in lei este plafonat la 40% din venitul net, indiferent de destinatie, iar pentru un imprumut in valuta la 20%. In cazul in care solicitantul ia un credit pentru prima sa locuinta, banca poate merge cu gradul de indatorare pana la 45%.
Citeste mai multA detine o locuinta in proprietate in Romania este mai mult decat o traditie, este aproape o obsesie. De aceea, fiecare dintre noi ajunge, mai devreme sau mai tarziu in acel punct: trebuie sa imi cumpar casa mea! Dar cum afli care este cel mai bun moment sa cumperi pentru a obtine un pret bun?
Citeste mai multAi un credit in lei la banca si, din cand in cand, constati ca rata ta creste sau scade? Inseamna ca ai un credit cu dobanda variabila in functie de evolutia indicelui ROBOR. Ce este acest indice, cum se calculeaza, unde il poti gasi si, mai ales, cum iti influenteaza rata la banca?
Citeste mai multIntentia romanilor de a lua un credit pentru cumpararea sau renovarea locuintei este in scadere in ultimii ani. Doar 24% dintre participantii la un studiu spun acum ca ar accesa un astfel de imprumut, in scadere de la 37% in urma cu 3 ani. Care sunt motivele? Cresterea veniturilor, dar si a incertitudinilor economice!
Citeste mai mult