top banner

Acordarea de credite ipotecare devine restrictiva si in Marea Britanie

04 Ianuarie 2012 | Autor: Conso

Autoritatea de Supraveghere Financiara din Marea Britanie doreste sa schimbe regulile pe piata creditarii, pentru ca acordarea de credite ipotecare nu sa nu mai genereze o criza de supraindatorare.
Modificarile vizeaza in special o analiza mai atenta a solicitarilor de credit iar bancile trebuie sa ia in considerare si eventuale fluctuatii ale costurilor atunci cand stabilesc gradul de indatorare.
Similar noilor reglementari propuse de BNR in Romania, nici britanicii care doresc sa isi refinanteze creditele nu vor fi afectati de noile reguli.
“Estimarile sugereaza ca noile reglementati vor avea un impact marginal in conditiile actuale de piata – si mai ales pentru clientii care cumpara o locuinta pentru prima oara – dar vor avea un rol restrictiv important in cazul in care riscul de a reveni la situatia din perioada 2005-2007 se materializeaza”, au precizat oficialii Autoritatii britanice.
Decizia vine in conditiile in care Marea Britanie s-a confruntat cu un boom al creditarii in anii 2005-2007, pe fondul unei relaxari a conditiilor de creditare si a cresterii preturilor pe piata imobiliara. Clientii s-au supraindatorat in speranta ca valoarea imobilelor va merge doar in sus iar creditele obtinute vor fi mereu acoperite de ipoteca.
Cum criza financiara a adus o scadere dramatica a preturilor imobiliare, multi britanici s-au vazut pusi in situatia in care nu mai puteau sustine rata lunara iar valoarea proprietatii nu mai acoperea datoria totala.
Proiectul de regulament este supus dezbaterii publice pana la finalul lunii martie, iar cel mai probabil, noile reguli vor intra in vigoare pe parcursul anului 2013.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Autoritatile de reglementare din Lituania au in vedere facilitarea refinantarilor pentru creditele ipotecare prin eliminarea costurilor pentru debitori, o initiativa de care sunt atrase de asemenea Estonia si Letonia. Conso.ro a consultat propunerea si o prezinta, in exclusivitate, in atentia decidentilor din Romania.

02 Iul 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsurile ING Bank, Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank publicate anterior, acum trecem in revista exemplul oferit de BCR.

05 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsul ING Bank publicat anterior, acum trecem in revista exemplele oferite de Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank.

04 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC

Conso a cerut celor mai importante 9 banci de pe piata locala sa calculeze cat a castigat in ultimii 2 ani o familie care a luat pe 15 aprilie 2019 un credit de 500.000 lei pe 30 de ani cu dobanda variabila formata din ROBOR si o marja fixa, pe care l-ar fi convertit in 15 aprilie 2022 intr-un imprumut cu dobanda legata de IRCC.

03 Iun 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul