Alpha Bank taie 0,5% din dobanda in lei de la depozite

Alpha Bank a mai redus dobanzile oferite la produsele de economisire in lei si euro. Noile valori mentin insa banca in topul primelor 10 oferte de pe piata.

In cazul depozitelor in lei, rata dobanzii s-a redus cu pana la 0,5 puncte procentuale. Nivelurile noi variaza intre 9,75% si 11,5 in cazul depozitelor clasice, in functie de scadenta.

La depozitele in valuta, banca a taiat doar 0,25 procente din nivelul dobanzii. Aceasta porneste de la 3,75% pentru depozitele pe 1 an si ajunge la 4,5% pentru scadentele mai scurte.

Reducerile de dobanda au vizat si certificatele de depozit si conturile de economii destinate populatiei. Pentru acestea din urma, rata dobanzii porneste de la 8,25% la lei si 2,5% la euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Economisirea in euro castiga duelul randamentelor la scadente scurte
Economisirea in euro castiga duelul randamentelor la scadente scurte

Daca ne raportam la depozitele nou constituite pe termen de maxim 6 luni, aprecierea euro de la inceputul anului a facut mai profitabile depozitele in moneda europeana in fata celor in lei.

28 Septembrie 2021 | Depozite

Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus