Bancile au decis sa atace piata IMM-urilor cu pachete ce inglobeaza, pentru un cost unic pe luna, diverse servicii si produse . “Ideea de pachet ne-a venit de la fast-food. Aici, costul e mai redus daca iei mai mult si toata lumea e fericita”, au precizat reprezentantii OTP Bank.
La baza, toate pachetele contin unul sau doua conturi curente, acces la aplicatiile de internet banking ale bancii, discounturi la comisioanele aferente platilor sau retragerilor de numerar, precum si un card de debit.
Teoretic, cumparand pachetul, o companie care are nevoie de toate aceste servicii plateste mai putin decat daca ar fi obtinut produsele separat.
Pentru a-si convinge, insa, potentialii clienti sa achizitioneze tot pachetul, bancile ii atrag si prin diverse oferte speciale, de care in mod normal, nu ar putea sa beneficieze.“Pentru multi este foarte atractiva dobanda mai mare pe care o oferim la contul curent in aceasta perioada ”, a mentionat Roxana Hildan, director adjunct in cadrul directiei IMM a OTP Bank.
Pachetele OTP Bank presupun o dobanda pentru contul curent egala cu cea oferita pe banca pentru un depozit pe termen la o saptamana. De asemenea, clientii care achizitioneaza pachete primesc dobanzi preferentiale la depozite, mai mari cu pana la 1 punct procentual fata de oferta standard a bancii.
Raiffeisen Bank, care a lansat la randul sau o oferta de pachete operationale pentru IMM-uri in vara, marseaza pe facilitati in situatia in care clientii se decid sa obtina un imprumut tot de la Raiffeisen Bank.
Astfel, pe langa facilitati privind operatiunile curente, clientii care achizitioneaza un pachet obtin reduceri de pana la 100% din comisionul de analiza a aplicatiilor pentru credite precum si posibilitatea de a obtine un card de credit business fara taxe de administrare.
Aceeasi strategie o adopta si BCR, care, pentru clientii care au un pachet de produse si servicii ofera o dobanda mai mica cu 1 punct procentual pentru o serie de credite.
Clientii Bancii Transilvania primesc inapoi in fiecare luna maximum 50% din valoarea comisioanelor aferente operatiunilor realizate, dar nu mai mult decat o anumita suma stabilita initial. Aceasta este recalculata la fiecare 6 luni. Cu cat suma creste – ca urmare a utilizarii mai intense a serviciilor bancii – cu atat facilitatile oferite sunt mai mari.
Si BRD, Volksbank, UniCredit Tiriac Bank si ING ofera pachete clasice ce contin conturi curente, carduri si discounturi la efectuarea de viramente sau retrageri numerar.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.
1 Septembrie 2020 | IMM
Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.
29 Iulie 2020 | IMM
IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.
29 Aprilie 2020 | IMM
Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
6 Septembrie 2018 | IMM