Tratatele UE nu se schimba. Liderii europeni cauta noi solutii pentru iesirea din criza

Propunerea Frantei si Germaniei de a amenda tratatele Uniunii Europene in vederea stabilirii unor mecanisme de contracarare a crizei datoriilor suverane nu a fost acceptata de restul statelor membre.
 

Unul dintre principalii opozanti ai acestei propuneri a fost premierul britanic David Cameron.

”Le dorim statelor din zona euro tot binele pentru ca vrem ca toata lumea sa isi rezolve problemele, in conditiile in care toti avem nevoie de crestere economica. La final, am luat decizia ca nu este in avantajul Marii Britanii (n.r. amendarea tratatelor). Efectiv, am recurs la veto”, a precizat David Cameron pentru BBC.

In consecinta, liderii UE au in vedere noi variante prin care sa puna la punct si sa intareasca o politica bugetara si fiscala comuna mai stricta. Nu va fi nevoie de amendarea tratatelor, ci se va realiza mai degraba o intelegere intre guvernele nationale.

Deja Comisia Europeana a adoptat doua noi regulamente privind modul de gestionare a deficitelor, ce presupune o implicare mai mare a autoritatilor europene in realizarea bugetelor nationale.

Pietele internationale nu au primit bine vestile venite de la Bruxelles iar principalii indici americani si asiatici inregistreaza pierderi.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


De la bula lalelelor la bula bitcoin
De la bula lalelelor la bula bitcoin

Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?

16 Noiembrie 2020 | Banii si economia

Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019
BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

5 Iulie 2019 | Banii si economia

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Aprilie 2019 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus