S&P: Statele europene nu vor reintra in recesiune

Agentia de rating Standard and Poor’s si-a redus estimarile privind cresterea economica pentru statele membre ale UE dar apreciaza ca nu se poate vorbi de o noua recesiune, conform Reuters.

S&P a scazut la 1,7% previziunea de crestere economica in 2011 pentru zona euro si la 1,5% pentru 2012, cu 0,2 procente, respectiv cu 0,3 procente sub estimarile anterioare.

In afara zonei euro, S&P si-a ajustat previziunea de crestere economica pentru Marea Britanie, la 1,3% pentru 2011 si la 1,8% pentru 2012.

In ciuda inrautaririi situatiei, agentia nu considera ca Europa va reintra in recesiune.


“Ramanem convinsi ca o recesiune de tip W va fi evitata in conditiile in care exista cai de crestere economica, chiar daca riscurile de scadere raman semnificative”, se arata intr-un raport al agentiei de rating.

In conditiile unei deteriorari a perspectivelor economice, analistii S&P considera ca Banca Centrala Europeana va mentine neschimbata dobanda de politica monetara pana la finalul primului trimestru din 2012.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate
Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate

Preconizatele cresteri de preturi la utilitati vor avea un cuvant greu de spus in ceea ce priveste valorile inflatiei din lunile mai reci ale anului iar preturile la gaze vor reprezenta un adevarat factor de presiune.

20 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza
Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza

Cresterea preturilor in ultimele 12 luni a depasit 6% in vreme ce dobanzile la depozite par batute in cuie, iar titlurile de stat la un an ofera in prezent o pierdere de 2,8% in termeni reali, cu tendinte de crestere in lunile viitoare.

13 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ce efecte va avea majorarea dobanzii de politica monetara a BNR?
Ce efecte va avea majorarea dobanzii de politica monetara a BNR?

Cu o inflatie ce ameninta sa sara de 7% la finalul acestui an (exista o banca importanta din Romania ce prognozeaza o inflatie de 7,3% in decembrie), Banca Nationala a decis pe 5 octombrie sa urce dobanda de politica monetara de la 1,25% (minimul istoric) la 1,5%.

7 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze
Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze

Asteptata explozie a preturilor in perioada de iarna lasa autoritatile in fata mai multor optiuni-protejarea consumatorului vulnerabil, plafonarea preturilor sau impozitarea profiturilor exceptionale.

17 Septembrie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus