S&P: Statele europene nu vor reintra in recesiune

Agentia de rating Standard and Poor’s si-a redus estimarile privind cresterea economica pentru statele membre ale UE dar apreciaza ca nu se poate vorbi de o noua recesiune, conform Reuters.

S&P a scazut la 1,7% previziunea de crestere economica in 2011 pentru zona euro si la 1,5% pentru 2012, cu 0,2 procente, respectiv cu 0,3 procente sub estimarile anterioare.

In afara zonei euro, S&P si-a ajustat previziunea de crestere economica pentru Marea Britanie, la 1,3% pentru 2011 si la 1,8% pentru 2012.

In ciuda inrautaririi situatiei, agentia nu considera ca Europa va reintra in recesiune.


“Ramanem convinsi ca o recesiune de tip W va fi evitata in conditiile in care exista cai de crestere economica, chiar daca riscurile de scadere raman semnificative”, se arata intr-un raport al agentiei de rating.

In conditiile unei deteriorari a perspectivelor economice, analistii S&P considera ca Banca Centrala Europeana va mentine neschimbata dobanda de politica monetara pana la finalul primului trimestru din 2012.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus