S&P: Statele europene nu vor reintra in recesiune

Agentia de rating Standard and Poor’s si-a redus estimarile privind cresterea economica pentru statele membre ale UE dar apreciaza ca nu se poate vorbi de o noua recesiune, conform Reuters.

S&P a scazut la 1,7% previziunea de crestere economica in 2011 pentru zona euro si la 1,5% pentru 2012, cu 0,2 procente, respectiv cu 0,3 procente sub estimarile anterioare.

In afara zonei euro, S&P si-a ajustat previziunea de crestere economica pentru Marea Britanie, la 1,3% pentru 2011 si la 1,8% pentru 2012.

In ciuda inrautaririi situatiei, agentia nu considera ca Europa va reintra in recesiune.


“Ramanem convinsi ca o recesiune de tip W va fi evitata in conditiile in care exista cai de crestere economica, chiar daca riscurile de scadere raman semnificative”, se arata intr-un raport al agentiei de rating.

In conditiile unei deteriorari a perspectivelor economice, analistii S&P considera ca Banca Centrala Europeana va mentine neschimbata dobanda de politica monetara pana la finalul primului trimestru din 2012.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


De la bula lalelelor la bula bitcoin
De la bula lalelelor la bula bitcoin

Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?

16 Noiembrie 2020 | Banii si economia

Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019
BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

5 Iulie 2019 | Banii si economia

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Aprilie 2019 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus