Somajul in UE a atins un nivel record

Rata somajului in UE a atins un nivel record, fiind de 12,2% in luna aprilie 2013, conform datelor publicate de Eurostat. Grecia si Spania se confrunta cu cea mai grea situatie.


Rata somajului este de aproximativ 27% in Grecia si Spania, acestea fiind statele europene unde piata muncii cunoaste cel mai mare dezechilibru. 

In Romania, rata somajului este de 7,3%, sub media europeana. Tarile cu cel mai scazut nivel al somajului sunt Austria (4,9%), Germania (5,4%) si Luxembourg (5,6%).

Cei mai afectati de lipsa de locuri de munca sunt tinerii. Pe acest segment, procentul somerilor ajunge cote extrem de inalte in tari precum Grecia (62,5%), Spania (56,4%), Portugalia (42,5%) si Italia (40,5%).


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Vom asista in 2021 la o noua bula speculativa?
Vom asista in 2021 la o noua bula speculativa?

Riscurile pe care s-au focalizat investitorii in acest an se vor estompa in 2021, iar banii speculativi ar putea invada pietele de actiuni incurajati de exuberanta consumatorilor si dobanzile minuscule.

21 Decembrie 2020 | Banii si economia

Programul Rabla la electrocasnice, cateva greseli de evitat
Programul Rabla la electrocasnice, cateva greseli de evitat

Cu un buget dublu fata de anul trecut, programul din 2020 ofera in premiera vouchere pentru produsele de baza in scoala online precum laptopurile si tabletele.

15 Decembrie 2020 | Banii si economia

De la bula lalelelor la bula bitcoin
De la bula lalelelor la bula bitcoin

Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?

16 Noiembrie 2020 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus