Romania se alatura pachetului de masuri propus de liderii zonei euro

Romania, alaturi de alte cinci state din afara zonei euro, se va alatura pachetului de masuri de consolidare fiscala, propus ca varianta finala in cadrul summitului sefilor de state si guverne din UE.


Pachetul de masuri a fost propus in cadrul intalnirii sefilor de state si guverne din Uniunea Europeana, ce are loc la Bruxelles.

Printre masuri se numara si adoptarea de bugete generale echilibrate sau cu surplus. Principiul se considera respectat si daca deficitul nu depaseste 0,5% din PIB, ca regula.

Pachetul vizeaza in special consolidarea fiscala, si se va baza pe inserarea de noi reglementari in legislatia primara si secundara a statelor membre.

Avand in vedere lipsa momentana de unanimitate, un acord international urmeaza sa fie semnat cel tarziu in luna martie. Scopul final ramane insa amendarea tratatelor Uniunii Europene, masura ce momentan a fost respinsa, in special de Marea Britanie.

Pe langa Romania, si Bulgaria, Danemarca, Lituania si Polonia, state din afara zonei euro, au precizat ca se vor alatura schemei. Republica Ceha si Suedia isi vor consulta parlamentele nationale inainte de luarea unei decizii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

SONDAJ CONSO

Parerea ta conteaza!


Samsung Galaxy Tab

Dorim sa stim parerea ta despre serviciile oferite de Conso.

Participa la un scurt sondaj si vei fi automat inscris intr-o tragere la sorti.
Marele premiu: o tableta Samsung Galaxy Tab S5e.

Particip la sondaj Detalii sondaj

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019
BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

5 Iulie 2019 | Banii si economia

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Aprilie 2019 | Banii si economia

Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?
Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?

Deteriorarea unor indicatori economici care afecteaza direct populatia, cum sunt cursul de schimb si indicele ROBOR, a incins spiritele intre economisti si politicieni. In timp ce primii spun ca aceste evolutii sunt consecintele unor politici iresponsabile, cei din urma acuza in principal BNR ca nu intervine pentru a stabiliza situatia.

18 Februarie 2019 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus