Romania se alatura pachetului de masuri propus de liderii zonei euro

Romania, alaturi de alte cinci state din afara zonei euro, se va alatura pachetului de masuri de consolidare fiscala, propus ca varianta finala in cadrul summitului sefilor de state si guverne din UE.


Pachetul de masuri a fost propus in cadrul intalnirii sefilor de state si guverne din Uniunea Europeana, ce are loc la Bruxelles.

Printre masuri se numara si adoptarea de bugete generale echilibrate sau cu surplus. Principiul se considera respectat si daca deficitul nu depaseste 0,5% din PIB, ca regula.

Pachetul vizeaza in special consolidarea fiscala, si se va baza pe inserarea de noi reglementari in legislatia primara si secundara a statelor membre.

Avand in vedere lipsa momentana de unanimitate, un acord international urmeaza sa fie semnat cel tarziu in luna martie. Scopul final ramane insa amendarea tratatelor Uniunii Europene, masura ce momentan a fost respinsa, in special de Marea Britanie.

Pe langa Romania, si Bulgaria, Danemarca, Lituania si Polonia, state din afara zonei euro, au precizat ca se vor alatura schemei. Republica Ceha si Suedia isi vor consulta parlamentele nationale inainte de luarea unei decizii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus