Rezervele valutare la BNR au urcat usor in luna ianuarie

Rezervele valutare s-au ridicat la 31,46 miliarde euro la finalul lunii ianuarie 2013, cu 250 milioane euro peste nivelul inregistrat in luna precedenta.


In cursul lunii ianuarie au avut loc intrari de 1,98 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de insitutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si Comisiei Europene, precum si venituri din administrarea rezervelor.

Iesirile s-au ridicat la 1,73 miliarde euro, respectiv plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice si modificarea rezervelor minime in valuta.

“Estimarile noastre indica faptul ca BNR ar fi cumparat 300 milioane euro in cursul lunii, in incercarea de a limita aprecierea leului”, au precizat analistii ING Bank.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia este de aproape 4,12 miliarde euro.

Platile scadente in luna februarie in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 862,65 milioane euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus