Rezervele valutare la BNR au urcat usor in luna ianuarie

Rezervele valutare s-au ridicat la 31,46 miliarde euro la finalul lunii ianuarie 2013, cu 250 milioane euro peste nivelul inregistrat in luna precedenta.


In cursul lunii ianuarie au avut loc intrari de 1,98 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de insitutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si Comisiei Europene, precum si venituri din administrarea rezervelor.

Iesirile s-au ridicat la 1,73 miliarde euro, respectiv plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice si modificarea rezervelor minime in valuta.

“Estimarile noastre indica faptul ca BNR ar fi cumparat 300 milioane euro in cursul lunii, in incercarea de a limita aprecierea leului”, au precizat analistii ING Bank.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia este de aproape 4,12 miliarde euro.

Platile scadente in luna februarie in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 862,65 milioane euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze
Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze

Asteptata explozie a preturilor in perioada de iarna lasa autoritatile in fata mai multor optiuni-protejarea consumatorului vulnerabil, plafonarea preturilor sau impozitarea profiturilor exceptionale.

17 Septembrie 2021 | Banii si economia

Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro
Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro

Ultima licitatie organizata la sfarsitul saptamanii trecute pentru titluri de stat in euro a fost suprasubscrisa de banci la un randament mediu negativ de -0,04%. De ce ar accepta bancile mai putini bani decat au plasat?

30 August 2021 | Banii si economia

Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori
Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori

Preturile la energia electrica si gazele naturale au explodat, daca ne raportam la nivelurile la care se faceau tranzactiile la inceputul anului, iar intrarea in lunile de iarna va genera valori record in facturile consumatorilor.

10 August 2021 | Banii si economia

Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus