Rezervele valutare la BNR au ramas aproape nemiscate in martie

Rezervele valutare la BNR au ramas aproape nemodificate in luna martie, la nivelul de 32,2 miliarde euro. Pentru analisti, acest lucru inseamna lipsa interventiilor bancii centrale pe piata valutara.


In cursul lunii martie au existat intrari de 864 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si Comisiei Europene.

Iesirile s-au ridicat la 825 milioane euro, incluzand si a cincea rambursare de capital si dobanda din imprumutul de la FMI, in valoare de circa 249 milioane euro.

Platile scadente in luna aprilie in contul datoriei publice si public garantata in valuta insumeaza 186,67 milioane euro.

“Pe baza estimarilor noastre, aceasta cifra indica ca BNR nu ar fi intervenit aproape deloc pe piata valutara in martie”, au precizat analistii ING Bank.

Leul a cunoscut insa o perioada de depreciere spre finalul lunii, cand presiunile au venit in special ca urmare a crizei ce a afectat sistemul bancar cipriot, subrezind increderea investitorilor in economia statelor UE, in general.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus