Rezervele valutare au urcat usor in luna aprilie

La finalul lunii aprilie, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 32,4 miliarde euro, usor mai mari fata de luna martie. Comparativ cu aprilie, 2012, rezervele au scazut cu 2 miliarde euro.

In cursul lunii aprilie au avut loc intrari de 924 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituie de institutiile de credit, precum si alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si Comisiei Europene.


Iesirile au fost de 721 milioane euro, reprezentant modificarea rezervelor minime in valuta si plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice.

Platile scadente in luna mai in contul datoriei publice in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor, insumeaza 1,17 miliarde euro.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile scaderii preturilor interbationale, valoarea rezervei de aur s-a diminuat de la aproximativ 4,18 miliarde euro la 3,75 miliarde euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus