Rezervele valutare au urcat usor in luna aprilie

La finalul lunii aprilie, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 32,4 miliarde euro, usor mai mari fata de luna martie. Comparativ cu aprilie, 2012, rezervele au scazut cu 2 miliarde euro.

In cursul lunii aprilie au avut loc intrari de 924 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituie de institutiile de credit, precum si alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si Comisiei Europene.


Iesirile au fost de 721 milioane euro, reprezentant modificarea rezervelor minime in valuta si plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice.

Platile scadente in luna mai in contul datoriei publice in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor, insumeaza 1,17 miliarde euro.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile scaderii preturilor interbationale, valoarea rezervei de aur s-a diminuat de la aproximativ 4,18 miliarde euro la 3,75 miliarde euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Cum ne-a scazut pretul la utilitati fara sa simtim nimic
Cum ne-a scazut pretul la utilitati fara sa simtim nimic

Inflatia pe noiembrie a surprins pe toata lumea, afisand o dinamica in scadere fata de octombrie in conditiile in care tot mai multi se plang de noile cresteri ale preturilor. Cum a fost posibil?

20 Decembrie 2021 | Banii si economia

In ciuda plafonarii, preturile la energie bat record dupa record
In ciuda plafonarii, preturile la energie bat record dupa record

Legea care plafoneaza in sezonul rece preturile la consumator pare sa fi dat un impuls suplimentar cotatiilor din energie, preturile pentru ziua urmatoare batand noi si noi recorduri.

25 Noiembrie 2021 | Banii si economia

Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate
Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate

Preconizatele cresteri de preturi la utilitati vor avea un cuvant greu de spus in ceea ce priveste valorile inflatiei din lunile mai reci ale anului iar preturile la gaze vor reprezenta un adevarat factor de presiune.

20 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza
Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza

Cresterea preturilor in ultimele 12 luni a depasit 6% in vreme ce dobanzile la depozite par batute in cuie, iar titlurile de stat la un an ofera in prezent o pierdere de 2,8% in termeni reali, cu tendinte de crestere in lunile viitoare.

13 Octombrie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus