Rezervele valutare au scazut usor in luna aprilie

La finalul lunii aprilie, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 34,24 miliarde euro, usor in scadere fata de nivelul inregistrat cu o luna in urma.


In luna aprilie au avut loc intrari de 698 milioane euro, reprezentand alimentarea contului Comisiei Europene si pe cel al Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta, venituri din administrarea rezervelor internationale.

In aceeasi perioada, iesirile s-au ridicat la 966 milioane euro, printre care plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice sau modificarea rezervelor minime in valuta ale institutiilor de credit.

Pentru luna mai, platile scadente in contul datoriei publice in valuta, insumeaza putin peste 1 miliard euro.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiei preturilor, valoarea acesteia s-a situat la aproximativ 4,2 miliarde euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus