Rezervele valutare au scazut cu peste 1 miliard euro in august

La finalul lunii august, rezervele valutare la BNR au scazut cu peste 1 miliard euro, pana la 30,9 miliarde euro, dupa plata primei rate catre FMI, de 700 milioane euro.


In august, rezerva a cunoscut iesiri de 2,4 miliarde euro, reprezentand plati de rate di sobanzi in contul datoriei publice, inclusiv prima rambursare din cadrul acordului cu FMI, in valoare de 0,7 miliarde euro.
Pentru luna august, platile scadente se ridica la putin peste 0,1 miliarde euro.

“In plus, evolutia monedei euro comparativ cu dolarul american a fost nefavorabila”, au adaugat analistii ING Bank.

Mai mult, acestia si-au refactu calcululpe baza sumelor oficiale, ajungand la concluzia ca BNR ar fi avut o interventie marginala pe piata valutara in august.

Intrarile din luna precedenta s-au ridicat la 1,1 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime constituite de institutiile de credit, alimentarea consturilor Comisiei Europene si a Ministerului Finantelor Publice, venituri din admnistrare si altele.

Intr?ri de 1.142 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valut? constituite de institu?iile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finan?elor Publice, venituri din administrarea rezervelor interna?ionale ?i altele.

Rezerva de aur s-a mentinut nemodificata, la 103,7 tone, valoarea acesteia, in conditiile actuale de pret, fiind de 4,4 miliarde euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus