Rezervele BNR au urcat usor in luna februarie

La finalul lunii februarie, rezervele valutare la BNR se situatu la 32,17 miliarde euro, in crestere usoara fata de luna anterioara.


In februarie, rezervele au urcat cu 710 milioane euri.

Intrarile totale au fost de 2,16 miliard eeuro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit precum si alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, inclusiv prin emisiunea de obligatiuni denominate in dolari, ce echivaleaza cu circa 1,1 miliarde euro.

Iesirile totale au fost de 1,45 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta precum si plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice in valuta, inclusiv a patra rambursare de capital si dobanda in suma de circa 691 milioane euro).

Rezerva de aur s-a men?inut la 103,7 tone, a carei valoare, in conditiile evolutiilor preturilor internationale, s-a situat la putin peste 4 miliarde euro.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze
Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze

Asteptata explozie a preturilor in perioada de iarna lasa autoritatile in fata mai multor optiuni-protejarea consumatorului vulnerabil, plafonarea preturilor sau impozitarea profiturilor exceptionale.

17 Septembrie 2021 | Banii si economia

Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro
Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro

Ultima licitatie organizata la sfarsitul saptamanii trecute pentru titluri de stat in euro a fost suprasubscrisa de banci la un randament mediu negativ de -0,04%. De ce ar accepta bancile mai putini bani decat au plasat?

30 August 2021 | Banii si economia

Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori
Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori

Preturile la energia electrica si gazele naturale au explodat, daca ne raportam la nivelurile la care se faceau tranzactiile la inceputul anului, iar intrarea in lunile de iarna va genera valori record in facturile consumatorilor.

10 August 2021 | Banii si economia

Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus