Rezervele BNR au urcat usor in luna februarie

La finalul lunii februarie, rezervele valutare la BNR se situatu la 32,17 miliarde euro, in crestere usoara fata de luna anterioara.


In februarie, rezervele au urcat cu 710 milioane euri.

Intrarile totale au fost de 2,16 miliard eeuro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit precum si alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, inclusiv prin emisiunea de obligatiuni denominate in dolari, ce echivaleaza cu circa 1,1 miliarde euro.

Iesirile totale au fost de 1,45 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta precum si plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice in valuta, inclusiv a patra rambursare de capital si dobanda in suma de circa 691 milioane euro).

Rezerva de aur s-a men?inut la 103,7 tone, a carei valoare, in conditiile evolutiilor preturilor internationale, s-a situat la putin peste 4 miliarde euro.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus