Rezervele BNR au urcat usor in luna februarie

La finalul lunii februarie, rezervele valutare la BNR se situatu la 32,17 miliarde euro, in crestere usoara fata de luna anterioara.


In februarie, rezervele au urcat cu 710 milioane euri.

Intrarile totale au fost de 2,16 miliard eeuro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit precum si alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, inclusiv prin emisiunea de obligatiuni denominate in dolari, ce echivaleaza cu circa 1,1 miliarde euro.

Iesirile totale au fost de 1,45 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta precum si plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice in valuta, inclusiv a patra rambursare de capital si dobanda in suma de circa 691 milioane euro).

Rezerva de aur s-a men?inut la 103,7 tone, a carei valoare, in conditiile evolutiilor preturilor internationale, s-a situat la putin peste 4 miliarde euro.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus