top banner

Revenire rapida pe pietele financiare dupa socul Trump

10 Noiembrie 2016 | Autor: Conso

Socul produs pe pietele financiare de alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii s-a disipat rapid. Majoritatea indicilor bursieri au recuperat pierderile inregistrate in cursul diminetii de miercuri, iar dolarul american a inregistrat, pana la finalul zilei, cea mai mare crestere de dupa votul pro-Brexit.
Potrivit Bloomberg,  redresarea dolarului a avut loc ca urmare a inversarii tendintei de crestere a titlurilor Trezoreriei americane pe termen de 10 ani.
In plus, probabilitatea ca Rezerva Federala sa majoreze dobanzile in decembrie a crescut la 74%, de la un nivel de sub 50% atins in momentul in care rezultatele alegerilor au indicat ca Trump a infrant-o pe Hillary Clinton, mai noteaza agentia internationala de presa.
Moneda americana, pe val
Astfel, un indice al dolarului calculat de Bloomberg, pe baza raportarii la un cos de valute, a urcat cu 1,1%, cel mai mult dupa 24 iunie (a doua zi dupa votul pro-Brexit al britanicilor), cand a atins cel mai ridicat nivel din martie 2016.
Fata de euro, dolarul a avansat, miercuri, cu 0,8%, la 1,0938 unitati pentru un euro, dupa ce in timpul tranzactiilor a coborat cu peste 2%.
Si indicii bursieri de pe bursa americana au revenit pe crestere la scurt timp dupa deschiderea pe minus a primei sedinte de tranzactionare de dupa anuntul potrivit caruia Donald Trump este noul presedinte al SUA.
Acestia au inchis sedinta pe crestere, cu 1,4% indicele Dow Jones, cu 1,11% indicele S&P si cu 0,42% Nasdaq.
In Europa, de asemenea, indicii bursieri au inchis, in mare lor majoritate, pe crestere sedinta de miercuri, unii analisti remarcand faptul ca socul produs pe pietele financiare de rezultatul alegerilor din SUA a fost de mai scurta durata decat cel provocat de votul pro-Brexit.
Dolarul si-a revenit si in raport cu leul
Pe piata valutara din Romania, dolarul a crescut semnificativ in ultimele 24 de ore, recuperand pierderea suferita in primele ore de la anuntul privind rezultatul alegerilor din SUA, de aproximativ 10 bani.
Mai mult, dolarul se plasa, in cursul diminetii de joi, peste nivelul inregistrat inainte de anuntul respectiv, la 4,1177 lei/dolar.
In schimb, in raport cu euro, leul a recuperat teren, de la maximul de 4,5115 lei/euro atins in cursul sedintei de miercuri, la 5,5049 lei/euro in dimineata de joi.
De altfel, analistii din piata locala apreciaza ca leul nu va inregistra variatii semnificative in perioada urmatoare.
Bursa de la Bucuresti a profitat de volatilitatea generata de alegerile din SUA si a inregistrat un volum de tranzactionare de aproape 10 milioane de dolari, unul din cele mai ridicate din ultima perioada.
La nivel de indici, acestia au deschis sedinta de miercuri pe minus, in ton cu bursele regionale si internationale. La inchidere, insa, nu au mai mers in tandem cu celelalte piete, si au ramas pe minus, desi pe parcursul sedintei au mai recuperat din pierderi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Energia sufla temporar in panzele dezinflatiei

Dupa isteria din august 2022, cand megawatul se tranzactiona pe piata zilei urmatoare la aproape 3.500 lei, romanii au avut surpriza recent sa se reintalneasca cu preturile negative la energia electrica.

18 Apr 2024 | Banii si economia
Ce este si cum opereaza serviciul de afisare a numelui beneficiarului

Ce este si cum opereaza serviciul de afisare a numelui beneficiarului

In momentul introducerii unui cod IBAN pentru efectuarea unei plati, clientii bancilor care au aderat la aplicatia SANB pot vedea partial si numele beneficiarului fondurilor, fiind eliminate astfel multe dintre confuziile involuntare sau premeditate.

11 Apr 2024 | Banii si economia
Atentie la timpii morti in perioadele de subscriere a titlurilor de stat!

Atentie la timpii morti in perioadele de subscriere a titlurilor de stat!

Achizitionarea titlurilor de stat din emisiunile Tezaur sau Fidelis poate fi optimizata, astfel incat banii sa produca cat mai repede alti bani, in caz contrar investitorii pot pierde echivalentul a peste o luna din dobanda.

26 Mar 2024 | Banii si economia
Rabla 2024: buget majorat, prime de casare mai mici pentru “electrice”

Rabla 2024: buget majorat, prime de casare mai mici pentru “electrice”

Editia cu numarul 20 a programului Rabla vine cu un buget mai mic pentru sectiunea Rabla Clasic si cu buget majorat, dar cu prime de casare mai mici pentru Rabla Plus.

21 Mar 2024 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul