Rata anuala a inflatiei a scazut sub 2% in luna aprilie

Nivelul ratei anuale a inflatiei a scazut la un nou minim istoric in lun aprilie. Institutul de Statistica a anuntat o crestestere generala de preturi de doar 1,8%.


Comparativ cu luna martie, aprilie a adus o crestere a preturilor de 0,07%, pe fondul unei ieftiniri a produselor alimentare. Cea mai mare scadere de pret s-a inregistrat in cazul oualor, 16%, si a cartofilor, 3,3%.

Fata de finalul lunii aprilie din 2011, alimentele s-au ieftinit cu 1,94%, in timp ce marfurile nealimentare si serviciile s-au scumpit cu 3,21%, respectiv 6,03%.

Pe de alta parte, chiar daca inflatia a atins un nou minim istoric, BNR considera ca a doua jumatate a anului va consemna o crestere, iar rata inflatiei se va stabiliza la in jurul nivelului de 3%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Vom asista in 2021 la o noua bula speculativa?
Vom asista in 2021 la o noua bula speculativa?

Riscurile pe care s-au focalizat investitorii in acest an se vor estompa in 2021, iar banii speculativi ar putea invada pietele de actiuni incurajati de exuberanta consumatorilor si dobanzile minuscule.

21 Decembrie 2020 | Banii si economia

Programul Rabla la electrocasnice, cateva greseli de evitat
Programul Rabla la electrocasnice, cateva greseli de evitat

Cu un buget dublu fata de anul trecut, programul din 2020 ofera in premiera vouchere pentru produsele de baza in scoala online precum laptopurile si tabletele.

15 Decembrie 2020 | Banii si economia

De la bula lalelelor la bula bitcoin
De la bula lalelelor la bula bitcoin

Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?

16 Noiembrie 2020 | Banii si economia

Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus