Proiect buget 2013: Crestere economica de 1,6% si curs de 4,5 lei/euro

Proiectul de buget pentru 2013 a fost realizat pe baza unei cresteri economice estimate la 1,6% si un deficit de 2,1% din PIB. Cursul mediu luat in calcul de Ministerul Finantelor este de 4,5 lei/euro


Cifrele actuale au fost agreate cu FMI si sunt in linie cu estimarile Bancii Mondiale. Totusi, nivelurile indicate in proiectul de buget se dovedesc a fi mai pesimiste decat cifrele anuntate cu putin timp in urma de premierul Victor Ponta, respectiv 1,8% crestere economica si 1,7% deficit bugetar.

Cursul mediu luat in calcul in stabilirea bugetului este de 4,5 lei pentru un euro, usor mai mare decat asteptarile analistilor pentru urmatoarele luni.

Bugetul de stat a fost stabilit la venituri in suma de 98.182,6 milioane lei, iar la cheltuieli in suma de 116.359,3 milioane lei, cu un deficit de 18.176,7 milioane lei.

Guvernul urmeaza sa adopte miercuri bugetul pe 2013, iar joi documentul va fi trimis in Parlament.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus