Proiect buget 2013: Crestere economica de 1,6% si curs de 4,5 lei/euro

Proiectul de buget pentru 2013 a fost realizat pe baza unei cresteri economice estimate la 1,6% si un deficit de 2,1% din PIB. Cursul mediu luat in calcul de Ministerul Finantelor este de 4,5 lei/euro


Cifrele actuale au fost agreate cu FMI si sunt in linie cu estimarile Bancii Mondiale. Totusi, nivelurile indicate in proiectul de buget se dovedesc a fi mai pesimiste decat cifrele anuntate cu putin timp in urma de premierul Victor Ponta, respectiv 1,8% crestere economica si 1,7% deficit bugetar.

Cursul mediu luat in calcul in stabilirea bugetului este de 4,5 lei pentru un euro, usor mai mare decat asteptarile analistilor pentru urmatoarele luni.

Bugetul de stat a fost stabilit la venituri in suma de 98.182,6 milioane lei, iar la cheltuieli in suma de 116.359,3 milioane lei, cu un deficit de 18.176,7 milioane lei.

Guvernul urmeaza sa adopte miercuri bugetul pe 2013, iar joi documentul va fi trimis in Parlament.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus