Portugalia isi pierde credibilitatea pe pietele financiare

Criza politica din Portugalia a creat un sentiment de neincredere in randul investitorilor, astfel ca randamentul titlurilor de stat a depasit 8%.


Tara se confrunta cu un val de proteste impotriva masurilor de austeritate, care au condus la demisia a 2 ministri. Economia portugheza sa afla de 2 ani in recesiune, iar in 2013 este estimata o noua contractie cu 2,3%.

In aceste conditii, investitorii se tem ca statul nu isi va putea onora obligatiile de rambursare a datoriilor si va fi nevoie de un nou pachet de salvare a tarii, dupa ce in 2011 a primit 78 de miliarde euro de la Comisia Europeana si FMI.

“Reactia initiala a pietelor semnaleaza ca increderea financiara acumulata in ultima perioada risca sa fie periclitata de actuala instabilitate politica”, a precizat presedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, conform BBC.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus