PIB a urcat in 2012 cu 0,3%

Podusul Intern Brut a crescut in 2012 cu 0,3% comparativ cu anul anterior, conform datelor provizorii ale INS, in conditiile in care agricultura s-a contractat cu peste 21%.


Datele provizorii sunt usor mai bune decat cele preliminare, publicate anterior, care indicau o crestere de 0,2%. PIB a ajuns la 584,7 miliarde lei in 2012.

Cresterea a fost determinata in special de majorarea volumului de activitate in zona de informatii si comunicatii (+29,4%) si din activitatile profesionale, stiintifice si tehnice sau activitatile de servicii administrative si activitatile de servicii suport (+8,4%).

Cele mai mari reduceri s-au inregistrat in agricultura (-21,2%), in industrie (-2,1%) si in sectorul de intermedieri financiare si asigurari (-0,2%).

Volumul impozitelor nete pe produs s-a majorat cu 3,7%. Consumul final a urcat cu 0,9%, pe seama cresterii cu 0,6% a cheltuielii pentru consumul final al gospodariilor si si pe seama cresterii cu 1,9% a cheltuielii pentru consumul final al administratiilor publice.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus