PIB a crescut in trimestrul IV cu 0,2%

Conform primelor estimari, trimestrul IV din 2012 a adus o crestere a PIB cu 0,2% fata de perioada anterioara, conform datelor Institutului National de Statistica.


Produsul Intern Brut a inregistrat o crestere de 0,3% pe serie bruta si cu 0,1% pe serie ajustata sezonier, in ultimele trei luni ale anului comparativ cu anul anterior.

In total, in 2012, PIB a crescut cu 0,2%, in linie cu asteptarile autoritatilor in baza carora au fost conduse discutiile cu FMI. Acest lucru sugereaza ca datele nu vor avea impact asupra politicilor fiscale si monetare curente.


“Datele ne-au surprins in conditiile in care pentru trimestrul IV ne asteptam la o contractie de 0,1% pe serie ajustata sezonier, ceea ce ar fi insemnat stagnarea economiei in 2012”, au precizat analistii ING Bank.

Primele date provizorii vor fi publicate de INS in 6 martie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Vom asista in 2021 la o noua bula speculativa?
Vom asista in 2021 la o noua bula speculativa?

Riscurile pe care s-au focalizat investitorii in acest an se vor estompa in 2021, iar banii speculativi ar putea invada pietele de actiuni incurajati de exuberanta consumatorilor si dobanzile minuscule.

21 Decembrie 2020 | Banii si economia

Programul Rabla la electrocasnice, cateva greseli de evitat
Programul Rabla la electrocasnice, cateva greseli de evitat

Cu un buget dublu fata de anul trecut, programul din 2020 ofera in premiera vouchere pentru produsele de baza in scoala online precum laptopurile si tabletele.

15 Decembrie 2020 | Banii si economia

De la bula lalelelor la bula bitcoin
De la bula lalelelor la bula bitcoin

Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?

16 Noiembrie 2020 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus