PIB a crescut in trimestrul IV cu 0,2%

Conform primelor estimari, trimestrul IV din 2012 a adus o crestere a PIB cu 0,2% fata de perioada anterioara, conform datelor Institutului National de Statistica.


Produsul Intern Brut a inregistrat o crestere de 0,3% pe serie bruta si cu 0,1% pe serie ajustata sezonier, in ultimele trei luni ale anului comparativ cu anul anterior.

In total, in 2012, PIB a crescut cu 0,2%, in linie cu asteptarile autoritatilor in baza carora au fost conduse discutiile cu FMI. Acest lucru sugereaza ca datele nu vor avea impact asupra politicilor fiscale si monetare curente.


“Datele ne-au surprins in conditiile in care pentru trimestrul IV ne asteptam la o contractie de 0,1% pe serie ajustata sezonier, ceea ce ar fi insemnat stagnarea economiei in 2012”, au precizat analistii ING Bank.

Primele date provizorii vor fi publicate de INS in 6 martie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus