Pensionarii cu venituri reduse vor putea cumpara alimente la preturi speciale

Guvernul a aprobat programul “Cosul de solidaritate” ce ofera pensionarilor cu venituri lunare reduse posibilitatea de a achizitiona alimente de baza la preturi minime.

Pensionarii vor putea achizitiona la cel mai mic pret posibil diverse produse alimentare cu termen lung de valabilitate, stabilite de consiliile judetene sau de consiliile locale ale sectorelor din Bucuresti.


Pentru a garanta un pret minim, consiliile vor infiinta societati comerciale sau, daca este cazul, vor extinde obiectul de activitate al celor existente. Aceste societati urmeaza sa achizitioneze, prin licitatie publice alimentele destinate pensionarilor iar Administratia Nationala a Rezervelor de stat va pune la dispozitie spatii pentru depozitarea produselor.

Beneficiarii programului sunt pensionarii ale caror pensii sunt mai mici decat castigul salarial mediu net pe economie. conform Institutului National de Statistica, in luna iulie, nivelul acestuia s-a ridicat la 1.471 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


De la bula lalelelor la bula bitcoin
De la bula lalelelor la bula bitcoin

Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?

16 Noiembrie 2020 | Banii si economia

Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019
BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

5 Iulie 2019 | Banii si economia

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Aprilie 2019 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus