Pensionarii cu venituri reduse vor putea cumpara alimente la preturi speciale

Guvernul a aprobat programul “Cosul de solidaritate” ce ofera pensionarilor cu venituri lunare reduse posibilitatea de a achizitiona alimente de baza la preturi minime.

Pensionarii vor putea achizitiona la cel mai mic pret posibil diverse produse alimentare cu termen lung de valabilitate, stabilite de consiliile judetene sau de consiliile locale ale sectorelor din Bucuresti.


Pentru a garanta un pret minim, consiliile vor infiinta societati comerciale sau, daca este cazul, vor extinde obiectul de activitate al celor existente. Aceste societati urmeaza sa achizitioneze, prin licitatie publice alimentele destinate pensionarilor iar Administratia Nationala a Rezervelor de stat va pune la dispozitie spatii pentru depozitarea produselor.

Beneficiarii programului sunt pensionarii ale caror pensii sunt mai mici decat castigul salarial mediu net pe economie. conform Institutului National de Statistica, in luna iulie, nivelul acestuia s-a ridicat la 1.471 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus