Pensionarii cu venituri reduse vor putea cumpara alimente la preturi speciale

Guvernul a aprobat programul “Cosul de solidaritate” ce ofera pensionarilor cu venituri lunare reduse posibilitatea de a achizitiona alimente de baza la preturi minime.

Pensionarii vor putea achizitiona la cel mai mic pret posibil diverse produse alimentare cu termen lung de valabilitate, stabilite de consiliile judetene sau de consiliile locale ale sectorelor din Bucuresti.


Pentru a garanta un pret minim, consiliile vor infiinta societati comerciale sau, daca este cazul, vor extinde obiectul de activitate al celor existente. Aceste societati urmeaza sa achizitioneze, prin licitatie publice alimentele destinate pensionarilor iar Administratia Nationala a Rezervelor de stat va pune la dispozitie spatii pentru depozitarea produselor.

Beneficiarii programului sunt pensionarii ale caror pensii sunt mai mici decat castigul salarial mediu net pe economie. conform Institutului National de Statistica, in luna iulie, nivelul acestuia s-a ridicat la 1.471 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


In ciuda plafonarii, preturile la energie bat record dupa record
In ciuda plafonarii, preturile la energie bat record dupa record

Legea care plafoneaza in sezonul rece preturile la consumator pare sa fi dat un impuls suplimentar cotatiilor din energie, preturile pentru ziua urmatoare batand noi si noi recorduri.

25 Noiembrie 2021 | Banii si economia

Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate
Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate

Preconizatele cresteri de preturi la utilitati vor avea un cuvant greu de spus in ceea ce priveste valorile inflatiei din lunile mai reci ale anului iar preturile la gaze vor reprezenta un adevarat factor de presiune.

20 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza
Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza

Cresterea preturilor in ultimele 12 luni a depasit 6% in vreme ce dobanzile la depozite par batute in cuie, iar titlurile de stat la un an ofera in prezent o pierdere de 2,8% in termeni reali, cu tendinte de crestere in lunile viitoare.

13 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ce efecte va avea majorarea dobanzii de politica monetara a BNR?
Ce efecte va avea majorarea dobanzii de politica monetara a BNR?

Cu o inflatie ce ameninta sa sara de 7% la finalul acestui an (exista o banca importanta din Romania ce prognozeaza o inflatie de 7,3% in decembrie), Banca Nationala a decis pe 5 octombrie sa urce dobanda de politica monetara de la 1,25% (minimul istoric) la 1,5%.

7 Octombrie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus