Pensionarii cu venituri reduse vor putea cumpara alimente la preturi speciale

Guvernul a aprobat programul “Cosul de solidaritate” ce ofera pensionarilor cu venituri lunare reduse posibilitatea de a achizitiona alimente de baza la preturi minime.

Pensionarii vor putea achizitiona la cel mai mic pret posibil diverse produse alimentare cu termen lung de valabilitate, stabilite de consiliile judetene sau de consiliile locale ale sectorelor din Bucuresti.


Pentru a garanta un pret minim, consiliile vor infiinta societati comerciale sau, daca este cazul, vor extinde obiectul de activitate al celor existente. Aceste societati urmeaza sa achizitioneze, prin licitatie publice alimentele destinate pensionarilor iar Administratia Nationala a Rezervelor de stat va pune la dispozitie spatii pentru depozitarea produselor.

Beneficiarii programului sunt pensionarii ale caror pensii sunt mai mici decat castigul salarial mediu net pe economie. conform Institutului National de Statistica, in luna iulie, nivelul acestuia s-a ridicat la 1.471 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus