Moody’s a redus ratingul pentru 6 state din zona euro

Moody’s a scazut ratingul de tara pentru 6 state membre din zona euro si a avertizat Franta, Marea Britanie si Austria ca sunt pe cale sa piarda calificativul Aaa.

Modificarile au fost operate ca urmare a incertitudinilor legate de perspectivele zonei euro. Analistii Moody’s nu sunt convinsi ca liderii europeni vor lua masurile necesare pentru solutionarea crizei datoriilor publice.

Spania a fost cel mai aspru sanctionata, suferind o scadere a ratingului cu 2 trepte (de la A1 la A3). Pentru restul tarilor  - Italia, Malta, Portugalia, Slovacia si Slovenia – ratingul a fost coborat cu o singura treapta.

Totodata, Moody’s a schimbat perspectiva la “negativ” pentru Franta, Marea Britaniei si Austria, ceea ce inseamna ca este posibil ca pe viitor ratingul acestora sa scada.

Moody’s este a doua agentie de rating care a aplicat scaderi de rating la scara larga pentru statele din zona euro. Deciziile luate au fost insa mai putin agresive decat cele operate de Standard&Poor’s in luna ianuarie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus