Moody’s a redus ratingul pentru 6 state din zona euro

Moody’s a scazut ratingul de tara pentru 6 state membre din zona euro si a avertizat Franta, Marea Britanie si Austria ca sunt pe cale sa piarda calificativul Aaa.

Modificarile au fost operate ca urmare a incertitudinilor legate de perspectivele zonei euro. Analistii Moody’s nu sunt convinsi ca liderii europeni vor lua masurile necesare pentru solutionarea crizei datoriilor publice.

Spania a fost cel mai aspru sanctionata, suferind o scadere a ratingului cu 2 trepte (de la A1 la A3). Pentru restul tarilor  - Italia, Malta, Portugalia, Slovacia si Slovenia – ratingul a fost coborat cu o singura treapta.

Totodata, Moody’s a schimbat perspectiva la “negativ” pentru Franta, Marea Britaniei si Austria, ceea ce inseamna ca este posibil ca pe viitor ratingul acestora sa scada.

Moody’s este a doua agentie de rating care a aplicat scaderi de rating la scara larga pentru statele din zona euro. Deciziile luate au fost insa mai putin agresive decat cele operate de Standard&Poor’s in luna ianuarie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus