Liderii G8 au agreat masuri pentru combaterea evaziunii fiscale

Statele dezvoltate membre ale grupului G8 au ajuns la un acord pentru combaterea evaziunii fiscale. In acest scop, guvernele isi vor furniza reciproc informatii cu privire la afacerile rezidentilor.


Masurile sunt concepute pentru a combate atat evaziunea fiscala, cat si evitarea platii de taxe de catre marile corporatii. Acestea se folosesc de diverse portite legale sau de paradisuri fiscale, pentru a nu plati impozite.

S-a agreat ca multinationalele sa informeze autoritatile fiscale despre impozitele platite si tara unde ele au fost achitate. Procedura a fost agreata dupa ce guvernele occidentale au sesizat ca multinationale, precum Google, Starbucks, Apple sau Amazon, si-au minimizat taxele datorate.

De asemenea, companiile miniere au fost avute in vedere, in mod special. Acestea au conceput structuri complexe de holdinguri, inregistrate in Olanda si Elvetia, pentru a evita plata taxelor in tarile in curs de dezvoltare, de unde extrag materia prima.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus