Inflatia coboara la un nou minim istoric: 3,44%

Rata anuala a inflatiei a coborat in luna noiembrie de 3,44%. Acesta este minimul istoric inregistrat, dupa ce si in septembrie si octombrie, inflatia atinsese un nivel de doar 3,45%, respectiv 3,55%.

Cea mai mare crestere au inregistrat-o preturile la marfurile nealimentare, care s-au scumpit cu 4,88% in ultimele 12 luni. Serviciile au inregistrat o crestere de pret de 1,35% in timp ce alimentele s-au scumpit cu 4%.


Ouale au inregistrat cea mai mare crestere de pret, de 7% in cadrul ultimei luni  De asemenea, energia termica s-a scumpit cu peste 6% comparativ cu octombrie. Scaderi de pret s-au inregistrat insa la faina, ulei si citrice in ultima luna.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze
Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze

Asteptata explozie a preturilor in perioada de iarna lasa autoritatile in fata mai multor optiuni-protejarea consumatorului vulnerabil, plafonarea preturilor sau impozitarea profiturilor exceptionale.

17 Septembrie 2021 | Banii si economia

Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro
Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro

Ultima licitatie organizata la sfarsitul saptamanii trecute pentru titluri de stat in euro a fost suprasubscrisa de banci la un randament mediu negativ de -0,04%. De ce ar accepta bancile mai putini bani decat au plasat?

30 August 2021 | Banii si economia

Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori
Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori

Preturile la energia electrica si gazele naturale au explodat, daca ne raportam la nivelurile la care se faceau tranzactiile la inceputul anului, iar intrarea in lunile de iarna va genera valori record in facturile consumatorilor.

10 August 2021 | Banii si economia

Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus